Fotbal European

Barajul Islanda – Romania reprogramat din nou. Cand se termina cupele europene!

Forul continental a organizat, miercuri, o videoconferinta la care au participat toti cei 55 de secretari generali ai federatiilor nationale.

Subiectul central aflat pe ordinea de zi a fost acela al incheierii actualului sezon in contextul pandemiei de coronavirus care a bulversat lumea sportului si intreaga viata a lumii in general.

Astfel, meciurile amicale internationale si partidele de baraj pentru calificarea la EURO 2020 (turneu mutat in vara lui 2021) au fost devansate pentru toamna acestui an.

Decizia a venit pentru a permite competitiilor nationale sa se incheie pana in luna august.

Primele cinci campionate ale Europei au facut front comun pentru reluarea competitiilor si evitarea unui dezastru pe plan financiar.

Potrivit postului public german de televiziune ZDF, UEFA a decis ca intrecerile continentale, Liga Campionilor si Europa League sa fie continuate pe timpul verii, dupa ce au fost suspendate luna trecuta in faza optimilor de finala.

Asadar, prioritatea numarul unu este ca intrecerile interne sa fie reluate de indata ce situatia sanitara o va permite, pentru ca apoi sezonul european sa fie adus la o concluzie.

In mod cert, sezonul viitor va incepe mult mai tarziu decat eram obisnuiti, primele tururi preliminare din competitiile europene fiind in mod normal programate la finalul lunii iunie respectiv inceputul lunii iulie.



Barajul Islanda – Romania reprogramat din nou. Cand se termina cupele europene!