Fotbal European

Arsenal invinge Chelsea in finala Cupei Angliei

Sursă foto: twitter.com/Arsenal

Pentru a 13-a oara in istorie echipa Arsenal Londra a cucerit prestigioasa Cupa Angliei, una dintre cele mai ravnite competitii din fotbalul mondial.

“Tunarii” au dispus, sambata, in finala disputata pe arena Wembley de Chelsea, campioana sezonului recent incheiat in Premier League, cu 2-1.

Alexis Sanchez a deschis scorul dupa numai patru minute de la startul meciului, cand centralul Anthony Taylor a trecut peste o semnalizare de la margine a asistentului la un offside la Aaron Ramsey.

Misiunea celor de la Chelsea a devenit si mai dificila dupa ce Victor Moses a fost eliminat corect in partea secunda.

Diego Costa, atacantul reinventat in acest sezon de Antonio Conte, a profitat de un balon respins in fata de portarul David Ospina restabilind egalitatea cu 14 minute inaintea finalului.

Arsenal a avut insa ultimul cuvant si Aaron Ramsey a adus victoria cu o lovitura de cap din centrarea lui Olivier Giroud.

Pentru Arsenal este a 13-a Cupa Angliei din palmares, un record in materie, sapte din acestea fiind obtinute in mandatul managerului francez Arsene Wenger a carui soarta va fi decisa sa mijlocul saptamanii viitoare.

Dupa 20 de ani Arsenal rateaza prezenta in grupele Champions League si va juca in Europa League.



Arsenal invinge Chelsea in finala Cupei Angliei