Fotbal European

A fost gasit vinovatul pentru moartea lui Emiliano Sala

Sursă foto: https://twitter.com/balon_mundial/

Justitia britanica l-a gasit vinovat pentru moartea fotbalistului argentinian Emiliano Sala pe organizatorului zborului peste Canalul Manecii, transport intr-un avion de mici dimensiuni in care fotbalistul sud-american si-a pierdut viata la numai 28 de ani.

David Henderson, cel care a organizat respectivul zbor din ianuarie 2019 soldat cu moartea lui Sala si a pilotului David Ibbotson, a recunoscut in timpul procesului desfasurat la Cardiff ca a incercat sa organizeze fara autorizatie un zbor pentru un pasager.

In plus, anchetatorii au mai demonstrat ca pilotul Ibbotson efectua curse comerciale regulate pentru Henderson fara a detine o licenta de pilot comercial care il califica in efectuarea de zboruri pe timp de noapte.

Emiliano Sala si-a pierdut viata in ianuarie 2019 la scurta vreme dupa ce fusese transferat de Cardiff City de la FC Nantes.

Tot ce am scris despre subiectul Emiliano Sala

Jucatorul se intorcea in Regatul Unit dupa ce fusese sa-si ia la revedere de la fostii sai coechipieri.

Sala a apelat la serviciile unui operator privat, acesta fiind chiar David Henderson, cel gasit vinovat pentru accidentul petrecut deasupra Canalului Manecii in timpul unei furtuni.

Avionul de mici dimensiuni in care a murit Sala impreuna cu pilotul era un model Piper Malibu cu un singur motor.

Disparut de pe radare pe 21 ianuarie 2019, avionul in care se afla Emiliano Sala a fost reperat de autoritatile britanice pe fundul Canalul Manecii doua saptamani mai tarziu.

“Sunt intr-un avion care pare sa se dezintegreze si merg la Cardiff. Maine incep antrenamentele cu noua mea echipa. Sa vedem ce se intampla”, a scris Sala.

“Daca nu aveti vesti despre mine intr-o ora si jumatate, nu cred ca o sa trimita pe cineva sa ma caute, pentru ca nu ma pot gasi. Tata, ce speriat sunt”, a fost ultimul mesaj transmis pe telefon de Sala.

Trupurile neinsufletite au fost recuperate ulterior.

David Henderson isi va afla pedeapsa pe 12 noiembrie.



A fost gasit vinovatul pentru moartea lui Emiliano Sala