Fotbal European

A 29-a Cupa Regelui Spaniei pentru Barcelona

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

Pentru al treilea an consecutiv FC Barcelona a obtinut, sambata seara, Cupa Regelui Spaniei.

Echipa catalana s-a impus, cu 3-1, in fata celor de la Deportivo Alaves in ceea ce va ramane in istorie ca ultimul meci disputat pe legendara arena Vicente Calderon din Madrid.

Lionel Messi a deschis scorul in minutul 30 cu un sut din afara careului dupa o combinatie cu Neymar, dupa ce Alaves avusese o bara la 0-0.

Avantajul Barcelonei avea sa fie anulat dupa doar trei minute in urma reusitei lui Theo Hernandez din lovitura libera, un gol care i-a aruncat in bratele extazului pe cei peste 15.000 de suporteri ai lui Alaves.

Cu un minut inaintea pauzei Neymar a readus-o pe Barcelona in avantaj pe tabela din pasa lui Andre Gomes, pentru ca Paco Alcacer sa asigure un avantaj de doua goluri inaintea intrarii la cabine.

Un gol care a taiat din elanul bascilor, pe parcursul partii secunde Barcelona gestionand cu dibacie avantajul de 3-1 consemnat de tabela.

In istoria de 96 de ani a Cupei Regelui Spaniei este pentru a 29-a oara cand FC Barcelona obtine trofeul si a treia oara in mandatul lui Luis Enrique.

Barcelona: Cillessen; Mascherano (Gomes 11), Pique, Umtiti, Alba; Rakitic (Vidal 83), Busquets, Iniesta; Messi, Alcacer, Neymar

Alaves: Pacheco; Femenia, Vigaray, Ely, Feddal, Theo (Romero 79); Edgar (Camarasa 59), Marcos, Manu, Ibai (Sobrino 60); Deyverson

Arbitru: Clos Gomez.



A 29-a Cupa Regelui Spaniei pentru Barcelona