Europa League

Vlad ingroapa calificarea FCSB in grupele Europa League cu o noua gafa marca inregistrata

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

FCSB a realizat o prima repriza perfecta in conditiile unui teren greu, pe alocuri impracticabil, dar dupa 45 de minute vicecampioana Romaniei intra cu scor de calificare la cabine.

Inceputul meciului a fost unul perfect pentru oamenii lui Nicolae Dica, FCSB marcand la prima minge pe poarta. Tanase a pasat scurt pentru urcarea lui Roman in dreapta si acesta a centrat decisiv in fata portii pentru reluarea lui Gnohere.

Asa am trait FCSB - Rapid Viena 2-1 (3-4 la general)

Rapid Viena s-a apropiat in cateva randuri periculos de careul Stelei, dar cea mai mare ocazie a oaspetilor a venit dupa o eroare a tanarului Vlad, portarul de la FCSB. Acesta a prins in maini o minge trimisa inapoi de Pintilii si oaspetii primeau o indirecta din interiorul careului.

S-a incercat finalizarea cu sut pe sub zid, dar stelistii au ramas cu picioarele pe pamant, la propriu, si tribunele au rasuflat usurate la degajarea lui Gnohere.

Busculat in banda de uriasul Barac, Tanase n-a mai putut continua si i-a lasat locul lui Rusescu, jucator din centrarea caruia FCSB marca golul de 2-0 prin mingea reluata cu capul de Roman. O minge deviata de pe directia initiala de Potzmann.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie ratata de Gnohere scapat singur cu portarul. Cei de la Rapid Viena si-au facut si ei simtita prezenta in careul stelist, iar Ivan a trecut cel mai aproape de gol in minutul 57 la o faza care a curs in ritm accelerat.

Ivan: “Imi pare rau de Steaua. La 2-0 nu mai credeam in calificare”

Replica FCSB a venit imediat si Rusescu relua cu capul peste poarta dintr-o centrare venita de pe flancul drept.

Minutul 63 a adus golul pentru Rapid Viena dupa o faza fixa. Vlad nu si-a luat corect reperele in poarta si a respins o minge care se ducea in afara terenului. Balonul a ajuns la Potzmann si acesta a pasat in fata portii pentru reluarea decisiva a lui Sonnleitner.

FCSB a macinat in gol pana la final, apeland tot mai des la mingi lungi in conditiile unui teren greu, chiar infernal. Ultima ocazie a meciului a fost ratata de Rusescu, al carui sut din minutul 86 a fost blocata de portar in corner.

O sansa venita dupa ce Rapid Viena ratase la randul sau patru minute mai devreme dupa o faza de contraatac. Un sut deviat de Vlad in transversala.

Dica se face ca nu vede gafa lui Vlad si gaseste vinovatul de serviciu

Caseta tehnica

FCSB: Vlad - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Stan - Pintilii, Filip (Man '85) - Roman (Coman '73), Tănase (Rusescu '45), Teixeira - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică;

Rapid Viena: Strebinger - Muldur (Auer '65), Sonnleitner, Barac, Potzmann - Schwab, Ljubicic - Murg (Martici '89), Knasmullner (Hofmann '76), A. Ivan - Alar. Antrenor: Goran Djuricin;

Cartonaşe galbene: Benzar '23, Roman '45+1, Teixeira '53 / Potzman '32, Barac '35, Muldur '47;

Cartonaş roşu: Bălaşa '90+1;

Englezul Michael Oliver a arbitrat meciul.Vlad ingroapa calificarea FCSB in grupele Europa League cu o noua gafa marca inregistrata