Europa League

Urmasul lui Cantona

Sursă foto: twitter.com

Patrice Evra, jucator cu state vechi la Manchester United si Juventus Torino, a fost protagonistul unui moment care n-ar avea ce cauta pe un teren de sport.

Echipier la Olympique de Marseille, Evra a primit cartonasul rosu inca inaintea startului partidei cu Vitoria Guimaraes din Europa League.

Motivul e unul cat se poate de ciudat, tinand cont de circumstantele in care s-a petrecut. Evra l-a lovit cu piciorul in cap pe unul dintre suporterii propriei sale echipe la incalzirea dinaintea partidei de la Guimaraes.

Clubul din sudul Frantei si-a exprima regretul si dezaprobarea fata de gestul nesabuit facut de Evra, iar presa franceza in frunte cu prestigiosul L'Equipe condamna atitudinea lui Evra.

La cei 36 ani ai sai, Evra risca sa-si incheie cariera de jucator profesionist dupa acest moment urat. In orice, Evra a intrat in istoria Europa League ca primul jucator eliminat inainte de startul unei partide.

Gestul lui Evra a readus in memoria colectiva o faza celebra cu un alt francez pe post de agresor in relatia cu suporterii, si anume lovitura pe care Eric Cantona i-a aplicat-o unui suporter la un meci din Anglia.



Urmasul lui Cantona