Europa League

Unai Emery vrea sa ramana pe viata la Sevilla

Tehnicianul care a intrat in istoria cupelor europene, dupa ce a castigat al treilea an consecutiv Liga Europa cu FC Sevilla, a declarat ca vrea sa-si petreaca restul carierei de antrenor pe banca gruparii andaluze.

“Sunt foarte fericit la club. Atata timp cat Sevilla ma doreste, eu sunt pregatit pentru prezent si viitor. Lucrez la acest club cu gandul ca-mi voi petrece aici toata viata, dar stiu cum merg lucrurile in fotbal. Nu stiu ce urmeaza sa se intample”, a declarat Emery.

Acesta are oportunitatea peste doar trei zile sa obtina un nou trofeu cu Sevilla, echipa sa disputand duminica seara finala Cupei Regelui Spaniei cu FC Barcelona.

Emery este primul antrenor din istoria Ligii Europa cu trei trofee consecutive si al doilea dupa italianul Giovanni Trapattoni care obtine de trei ori trofeul. Batranul Trap a cucerit Cupa UEFA cu Juventus (1977, 1993) si Internazionale Milano (1991).

De asemenea, Emery a devenit doar al doilea tehnician cu trei trofee euroene la rand. Primul a fost englezul Bob Paisley, castigator al Cupei UEFA in 1976 si al Cupei Campionilor Europeni in 1977 si 1978, toate trei cu Liverpool.



Unai Emery vrea sa ramana pe viata la Sevilla