Europa League

Totul despre finala Europa League: Frankfurt - Rangers

Sursă foto: https://twitter.com/EuropaLeague

Stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla gazduieste ultimul act al Europa League, un meci care le aduce fata in fata pe Eintracht Frankfurt din Germania si pe Glasgow Rangers din Scotia.

Cotele oferite de FORTUNA
Frankfurt – 2.30 | Egal – 3.40 | Rangers – 3.25

Orasul din sudul Spaniei a fost luat cu asalt de suporterii celor doua echipe, oficialitatile locala asteptandu-se la nu mai putin de 150.000 de vizitatori in ziua finalei.

Se intalnesc doua echipe care n-au mai castigat de mult o competitie europeana. Eintracht Frankfurt triumfa in Cupa UEFA in 1980, in timp ce Rangers isi trecea in cont Cupa Cupelor in 1972.

Rangers a trecut in semifinale de RB Leipzig (0-1 si 3-1), in timp ce Frankfurt a lasat-o acasa pe West Ham United dupa o dubla victorie, anterior eliminand pe FC Barcelona.

Va fi prima intalnire oficiala a celor doua echipe la nivel european.

Rangers a mai disputat o finala in aceasta competitiei, fiind invinsa de Zenit Sankt Petersburg, in sezonul 2007/08.

Pentru Rangers va fi prima dintre cele doua finale programate in aceasta saptamana. Sambata oamenii lui Van Bronckhorst vor intalni pe Hearts of Midlothian in finala Cupei Scotiei.

Rangers vine dupa o serie de sase meciuri fara infrangere in campionatul scotian, unde titlul a fost adjudecat de rivala Celtic.

Frankfurt a remizat in ultima etapa din Bundesliga, scor 2-2 la Mainz.

Echipele probabile

Eintracht Frankfurt: Trapp - Touré, Tuta, N'Dicka - Knauff, Sow, Rode, Kostić; Hauge - Kamada, Borré. Antrenor: Oliver Glasner

Glasgow Rangers: McGregor - Goldson, Lundstram, Bassey - Tavernier, Jack, Kamara, Barišić - Wright, Aribo, Kent. Antrenor: Giovanni van Bronckhorst.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Slovenia, cu Slavko Vincic la centru.

Acesta are 42 de ani si a mai condus in acest sezon noua partide in Champions Leauge, incepand cu faza playoff-ului.

Vincic este implicat pentru a treia oara intr-o finala europeana, dar pentru prima data in calitate de central.



Totul despre finala Europa League: Frankfurt - Rangers