Europa League

Totul despre CSKA Sofia – CFR Cluj

Campioana Romaniei incepe parcursul in grupele Europa League la sud de Dunare contra celor de la CSKA Sofia. Meciul e live text aici.

Victorie CSKA Sofia
Egal
Victorie CFR Cluj

Daca nu aveti deja un cont la Casa Pariurilor, o puteti face aici

La prima vedere echipa bulgara este cel mai accesibil adversar pentru CFR Cluj in aceasta Grupa A din care mai fac parte AS Roma si Young Boys Berna.

Cu trei puncte obtinute, joi seara, CFR Cluj ar lua o importanta optiune pentru iesirea din grupa, desi pana la primavara europeana mai e o cale destul de lunga.

CSKA Sofia a ajuns in grupe dupa ce le-a eliminat pe Sirens (2-1), BATE Borisov (2-0), B36 (3-1) si FC Basel in deplasare (3-1).

De la victoria cu Basel cei de la CSKA Sofia n-au mai castigat niciun meci, remizand cu Etar (2-2) si apoi cu Beroe pe teren propriu (1-1), ambele meciuri in campionatul Bulgariei.

CSKA Sofia este neinvinsa pe teren propriu din 12 iulie 2019, cand pierdea cu Cherno More in campionat.

CFR Cluj are trei victorii si doua remize in ultimele cinci meciuri.

Campioana Romaniei n-a mai pierdut pe teren strain din 8 decembrie 2019, cand era invinsa de FC Botosani cu 2-1 in Liga 1.

Sezonul precedent CFR Cluj a iesit dintr-o grupa cu Lazio, Celtic si Rennes, fiind apoi eliminata de Sevilla, dupa 1-1 in Gruia si 0-0 la Sevilla, cu un gol anulat de VAR lui Paun pe final de meci. Sevilla avea apoi sa castige trofeul.

CSKA Sofia detine recordul de titluri in Bulgaria (31), dar ultima oara a castigat campionatul in 2008, trecand apoi printr-un episod similar celor vazute in fotbalul romanesc.

Intrata in faliment, echipa a ramas in prima liga prin cumpararea locului detinut de Litex Loveci. O alta echipa sustinuta de o parte a suporterilor a aparut din ultimul esalon si a promovat in prima liga sezonul precedent.

Cele doua CSKA s-au intalnit la inceputul actualului sezon, partida generand incidente intre cele doua factiuni rivale de ultrasi.

CSKA Sofia contra echipelor din Romania

Gruparea bulgara a intalnit pana acum doar doua echipe din Romania in cupele europene.

Pe Dinamo de doua ori (o victorie si o infrangere) si pe Steaua Bucuresti de sase ori (trei remize si trei infrangeri).

CFR Cluj intalneste in premiera o adversara din Bulgaria in cupele europene.

Meciul de joi seara va fi arbitrat de o brigada din Turcia, cu Halil Umut Meler la centru.



Totul despre CSKA Sofia – CFR Cluj