Europa League

Televiziunea de stat elvețiană despre FCSB: „Nobil fără nume”

Site-ul de internet al postului national de televiziune din Elvetia gazduieste joi, in ziua partidei Lugano - FCSB din Europa League, un articol despre modul in care Steaua lui Gigi Becali a pierdut totul

Elvetienii afirma ca Steaua, pe langa ca a trebuit sa isi schimbe numele in FCSB, si-a pierdut si palmaresul. Desi acest aspect este neclar in Romania si nimeni nu stie exact cum este, FCSB figureaza cu palmaresul complet pe site-ul oficial al UEFA, Becali parand sa fi pierdut doar marca: numele, culorile si emblema. 

Televiziunea elvetiana de stat noteaza ca „Steaua este precum o familie nobila decazuta, care si-a consumat toata mostenirea si a pierdut totul, pana si propriul nume. Aceasta este si povestea echipei Steaua Bucuresti, doar ca una si mai trista”.

Tot in acest articol se scrie despre si Becali, caruia i se pune prenumele de Gigi intre ghilimele, afirmandu-se ca a pierdut procesele cu statul roman si a trebuit sa schimbe numele echipei si sa piarda tot palmaresul de dinainte de 1997. Totul, afirma elvetienii, este acum detinut de echipa CSA Steaua, cea a Armatei Romane.

In mod ciudat, articolul de pe site-ul televiziunii de stat elvetiene pare unul copiat de pe birourile CSA Steaua, echipa din Liga a 4-a despre care de altfel se aminteste in material.

Una peste alta, lăudabilă inițiativa elvețienilor de a explica cine este FCSB, chiar daca afacerea pare sa fie una de stat.



Televiziunea de stat elvețiană despre FCSB: „Nobil fără nume”