Europa League

Steaua rateaza dramatic pentru un gol calificarea in primavara europeana

Steaua avea nevoie de victorie sau de un egal, 2-2, in deplasare cu Villarreal pentru obtinerea calificarii in saisprezecimile Europa League. Condusa cu 1-0 dupa o prima repriza foarte slaba, fara sut pe poarta, Steaua a egalat dupa pauza prin Achim, pentru a pierde in final cu 2-1. De un gol mai avea nevoie Steaua pentru a termina grupa in fata formatiei spaniole. Osmanlispor a invins-o pe Zurich, cu 2-0, si a castigat grupa.

O prima repriza extrem de slaba facuta de Steaua pe El Madrigal, unde echipa pregatita de Laurentiu Reghecampf n-a avut nici macar un sut pe poarta.

Nici Villarreal n-a avut un joc stralucit si a avut nevoie de o singura gaura in apararea stelista pentru a deschide scorul. S-a intamplat in minutul 17 cand De Amorim nu a strans in stanga si de acolo a venit centrarea in fata portii pentru Sansone. Primul sut al acestuia l-a lovit in piept pe Nita, iar a doua oara atacantul italian nu a mai ratat tinta.

Steaua a incercat sa puna probleme in ofensiva, dar fara un atacant adevarat in teren si cu Popa undeva ratacit printre fundasii adversi vicecampioana Romaniei a avut putine oportunitati.

Pana la pauza Villarreal a trecut in doua randuri pen langa majorarea scorului. Mai intai Bakambu a reluat cu capul peste porta in minutul 32 dintr-o centrare venita tot din dreapta, pentru ca la ultima faza a reprizei Tamas sa respinga in extremis din fata aceluias atacant ramas singur cu poarta goala in fata. O faza limita din care Steaua a scapat cu fata curata.

Achim intra cu gol

Reghecampf l-a introdus pe Golubovic in locul lui Enache la pauza, dar mutarea cu adevarat inspirata s-a dovedit intrarea lui Achim in locul lui Pintilii in minutul 55.

La prima atingere de balon Achim a marcat cu capul din sase metri la o centrare excelenta oferita de Tamas din dreapta.

Ocazie uriasa ratata de William De Amorim din marginea careului in minutul 69. Un sut la coltul lung scos de portarul Asenjo dupa o minge recuperata ideal de Achim in jumatatea adversa. A fost cea mai mare ocazie ratata de Steaua in meciul de la Villarreal.

Tamas, eliminat

Cand echilibrase meciul si chiar punea probleme serioase la poarta adversa, Steaua a primit o grea lovitura in minutul 79. Tamas pierde o minge in atac, apoi isi tine un adversar si vede cartonasul galben. Mai avea unul din prima repriza si astfel fundasul dreapta stelist a fost eliminat din joc.

Intr-un moment in care cei de la Villarreal jucau mai mult la trecerea timpului, Trigueros a primit in marginea careului si l-a invins pe Nita, iesit in sase metri, cu un lob superb. Mingea a intalnit transversala si a cazut o palma in interiorul portii.

O faza finala de infarct in al cincilea minut de prelungire. Intr-o incercare disperata de a marca, stelistii au impins o minge spre Golubovic si acesta a ratat doar pentru un varf de bocanc intalnirea cu mingea.

Caseta tehnica

Villarreal: Asenjo – Gaspar, Musacchio (Alvaro 39'), Ruis, Jaume Costa – dos Santos, Trigueros, B. Soriano, R. Soriano – Bakambu (R.Hernandez 85'), Sansone (Borre 80'). Antrenor: Fran Escriba.

FC Steaua: Niţă – Tamaş, Moke, Toşca, Momcilovic – Pintilii (Achim 55'), Bourceanu – Enache (Golubovic 46'), Boldrin (Ov. Popescu 76'), De Amorim – Popa. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Bakambu 26' / Enache 25', Tamaş 32', 79' Golubovic 68', Achim 90+1'

Cartonaşe roşii: - / Tamaş 79'

Arbitri: Manuel Grafe, Holger Henschel, Mike Pickel; adiţionali: Robert Hartmann, Marco Fritz; rezervă: Christian Gittelmann (toţi din Germania).



Steaua rateaza dramatic pentru un gol calificarea in primavara europeana