Europa League

Steaua bate la Molde

Un joc intelgient pe contraatac si o defensiva bine asezata în teren pe final de meci au adus victoria Stelei în deplasarea din Norvegia, scor 2-1 cu Molde. Trupa lui Reghecampf conducea cu 2-0 la pauza prin golurile lui Chipciu si Latovlevici, dar Molde a redus din diferenta dupa pauza. Steaua putea fi calificata de pe acum în primavara europeana, daca Stuttgart nu învingea la Copenhaga.

Frigul patrunzator din Norvegia a turnat parca plumb în ghetele stelistilor, care în prima repriza n-a aratat un fotbal foarte inspirat. Cu toate acestea, stelistii au reusit sa înscrie de doua ori pâna la pauza. Steaua a jucat fara emotii în prima parte, cu exceptia a zece minute de joc când gazdele au dominat. În rest, Steaua a tinut bine mingea si a avut patru suturi pe poarta din care doua goluri, asa cum a aratat statistica la finalul primei parti.

Un prim sfert de ora echilibrat a fost urmat de o perioada mai buna a norvegienilor, care au împins tot mai mult jocul spre poarta lui Tatarusanu. Steaua în schimb a pastrat de partea ei arma contraatacului, una care s-a dovedit câstigatoare. Pe fondul de dominare al gazdelor, Steaua a reusit sa deschida scorul în minutul 22, în urma unei faze create de Tanase în dreapta careului advers. A urmat pasa spre Chipciu, care a preluat, si-a pus mingea pe stângul si a sutat superb de la 12 metri în plasa.

4 suturi pe poarta, doua goluri Statistica Stelei din prima repriza

Deschiderea scorului i-a marcat pe norvegieni, care nu au reusit sa-si revina din soc, moment de care a profitat din nou echipa din Ghencea. Elevii lui Reghecampf au insistat iar în ofensiva si în minutul 38 au dublat avantajul de pe tabela. Tot Tanase a pasat, de aceasta data de pe stânga, Latovlevici a venit excelent lansat din spate si a sutat cu stângul în diagonala, fara sanse pentru Soderberg.

Daca în prima repriza a atacat în permanenta, dar fara sa-si creeze cu adevarat ocazii de gol la poarta lui Tatarusanu, norvegienii au devenit mai periculosi dupa pauza, profitând si de pasul înapoi facut de stelisti. Iar în minutul 56, dupa un contraatac al norvegienilor, Chima a redus din diferenta. L-a întors pe Gardos pe toate partile si a trecut de el, pentru ca apoi sa traga în diagonala puternic din interiorul careului.

Tatarusanu a devenit apoi salvatorul Stelei. Portarul ros-albastrilor a intervenit salvator în cel putin trei mari ocazii de gol ale gazdelor. Si Steaua a avut partea ei de sanse de a înscrie, tot pe contraatac, Szukala si Mihai Costea ratând golul care putea aduce linistea pe final în tabara românilor.

Ultimele minute, si mai ales prelungirile, au fost de foc în jumatatea Stelei. În timp ce elevii lui Reghecampf încercau sa tina mingea cât mai departe de propria poarta, norvegienii au presat tot mai mult. Molde a cautat cu disperare egalarea, a atacat chiar si cu portarul în ultimele faze de joc, dar fara sa doboare defensiva stelista.

Molde FK: Soderberg - Linnes, Vatshaug, Forren, Simonsen - Gatt (Mostrom '47), Eikrem, Hestad, Diouf (Berget '46) - Hussain (Angan '77), Chima. Antrenor: Ole Guunar Solskjaer.

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Szukala, Gardos, Chiriches - Chipciu, Bourceanu, Prepelita (Pintilii '70), Pîrvulescu (Latovlevici '16) - Tanase, Adi Rocha (Nikolici '56), M. Costea. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Cartonase galbene: Chipciu '58, Nikolici '75

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Ungaria, formata din Istvan Vad (central), Vencel Tóth, Istvan Albert (asistenti), Tamás Bognar, Mihaly Fabian (asistenti suplimentari) si Zsolt Attila Szpisjak (rezerva).

La partida disputata pe stadionul Molde au asistat aproximativ 5.000 de spectatori.



Steaua bate la Molde