Europa League

Steaua a plecat cu un egal de la Stuttgart

Steaua a reusit sa revina excelent dupa ce nemtii au deschis scorul în startul meciului de la Stuttgart, Chipciu egalând scorul înca din minutul 6. Nemtii au dominat copios, au avut numeroase ocazii si doua bare, dar cei care au marcat au fost stelistii, Rusescu transformând un penalty în minutul 80. Steaua s-a vazut prea repede câstigatoare si a fost surprinsa, Neidermeier stabilind scorul final dupa cinci minute, un 2-2 totusi echitabil.

Chiar daca nu s-au bucurat de sprijinul prea multor spectatori în tribune, nemtii au început în forta meciul si la doar 5 minute de la fluierul de start au reusit sa modifice tabela pentru prima data. Apararea Stelei a fost total nepregatita la o centrare de pe stânga, mingea a ajuns la Ibisevic, care a trimis cu capul sub transversala.

Video: rezumatul partidei

De mai multa simpatie din tribune au avut parte stelistii, suporterii ros-albastrilor dominând fondul sonor pe stadion. Încurajarile lor i-au facut pe elevii lui Reghecamp sa revina extrem de repede în joc, în minutul 6 Chipciu restabilind egalitatea dupa o faza superba creata de Nikolic.

Pâna la pauza, ambele echipe au încercat sa-si impuna ritmul de joc, sa atace si mai ales sa puncteze. Mai prezenti în ofensiva s-au dovedit nemtii, care au dat mari emotii în câteva actiuni la poarta lui Tatarusanu.

Nici stelistii n-au stat doar în aparare, încercând în dese rânduri sa surprinda pe contraatac, dupa fazele prelungite de atac ale celor de la Stuttgart. Nikolic a sarit pe sub minge în fata portii la o centrare de pe dreapta ('10), Bourceanu a trimis putin alaturi din lovitura libera ('12), tot la o palma de poarta reluând si Szukala o centrare din corner ('30).

Nemtii au început în forta si partea secunda a întâlnirii. Timp de minute bune a fost nebunie în fata portii steliste dupa asediul declansat de Stuttgart. Tatarusanu a scapat însa cu fata curata, chiar si dupa ce s-a lasat total descoperit, Cacau trimitând cu capul în transversala cu toata poarta goala în fata.

Imediat a venit si replica Stelei, care în decurs de doua minute a avut trei sanse de gol, prin Nikolic si Rusescu, jucator intrat la pauza alaturi de Pintilii. Stuttgart a pastrat însa o posesie mai buna si o mai mare pofta de atac, iar în minutul 68 ros-albastrii au fost salvati iar de bara, dupa ce sutul lui Cacau a zguduit transversala.

Steaua nu a renuntat sa creada în sansa sa, desi cu trecerea timpului dadea impresia ca nu mai rezista atacurilor în valuri ale gazdelor. Iar în minutul 80, Adi Popa a cazut inteligent în careul advers, fiind jenat de un adversar si a obtinut penalty. Rusescu a transformat cu siguranta de la 11 metri, cu sut în stânga jos si a dus Steaua în avantaj pe tabela.

Bucuria echipei din Ghencea n-a tinut decât câteva minute. Cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Stuttgart a egalat la o faza în care a hipnotizat apararea Stelei. Neidermeier a reluat cu capul din întoarcere centrarea lui Cacau si a trimis în poarta la coltul din dreapta, Tatarusanu ramânând fara reactie pe linia portii.



Steaua a plecat cu un egal de la Stuttgart