Europa League

Sevilla castiga pe final cu Zenit

Detinatoarea trofeului Europa League s-a impus foarte greu in fata lui Zenit Sankt Petersburg, scor 2-1, in prima mansa a sferturilor de finala ale Europa League. Spaniolii au fost condusi la pauza, dupa reusita lui Ryazantsev, ca mai apoi sa revina prin Bacca (72) si Suarez (87).

Pe fondul unui start dominat de Sevilla, rusii au amenintat pentru prima data poarta lui Rico prin Oleg Shatov, care a reluat periculos din interiorul careului, pe coltul scurt.

Ryazantsev (18) putea produce deschiderea scorului printr-o deviere de efect din preajma careului mic, ce a trecut milimetric pe langa bara din dreapta.

Zece minute mai tarziu, insistenta in atac a lui Ryazantsev a fost rasplatita cu un gol superb. Mijlocasul ofensiv al lui Zenit Sankt Petersburg a deschis scorul cu un sut violent sub transversala.

Dupa pauza, Witsel a fost la un pas de a-l surprinde pe Rico. Portarul Sevillei a evitat dezastrul cu o parada de ultim moment.

Kolodziejczak a irosit prima ocazie importanta a Sevillei, urmat fiind de Mbia, care a trecut foarte aproape de o lovitura de cap decisiva din apropiere.

Bacca a readus-o pe Sevilla in joc, in minutul 72. Varful columbian a convertit in gol centrarea excelenta a lui Vidal.

Echilibrul s-a mentinut pana in minutul 88, cand Denis Suarez a prins un voleu de senzatie din 16 metri, fara sperante pentru Lodigin.

Sevilla: Rico - Tremoulinas, Kolodziejczak, Pareja, Coke (D. Suarez 46) - Iborra (Mbia 46), Krychowiak - Reyes, Banega, Vidal - Gameiro (Bacca 64)

Zenit: Lodigin - Neto, Garay, Lombaerts, Anjukov - Garcia, Witsel - Shatov (Khodzhaniyazov 75), Ryazantsev (Tymoschuk 82), Rodic (Mogilevets 65) - Rondon

Arbitru: Bas Nijhuis (Olanda)

Cartonase galbene: D. Suarez 76/ J Garcia 68, Garay 82, Ryazantsev 82

Cartonase rosii: -

Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla)



Sevilla castiga pe final cu Zenit