Europa League

Sevilla castiga Europa League a sasea oara in istorie

Sursă foto: https://twitter.com/rfef

Formatia spaniola FC Sevilla a invins-o pe Inter Milano, cu 3-2, in finala Europa League disputata la Koln, in Germania.

Un meci cu patru goluri in prima repriza si un autogol in partea secunda care a facut diferenta in favoarea celor de la Sevilla.

Gruparea andaluza isi respecta astfel renumele de specialsita a competitiei, ajungand la al saselea trofeu din istorie, dupa cele cucerite in 2006, 2007, 2014, 2015 si 2016. Procentaj de suta la suta, sase titluri din sase finale.

Lukaku a deschis scorul in minutul 5 dintr-o lovitura de la 11 metri pe care tot el o obtinuse la un duel cu Diego Carlos.

Astfel, Lukaku a ajuns la 34 de goluri in actualul sezon competitional, egaland performanta lui Ronaldo din sezonul 1997/1998.

De asemenea, golul marcat de Lukaku a devenit cel mai rapid din istoria finalelor Europa League.

Doar sapte minute s-au bucurat interistii de avantaj pe tabela. Sevilla a egalat prin De Jong cu capul din centrarea lui Navas de pe flancul drept.

Acelasi De Jong a punctat pentru 2-1 in minutul 33 dupa o faza fixa. Banega a centrat in marginea careului si de la o distanta apreciabila de poarta De Jong a reluat cu capul in poarta.

Doua minute mai tarziu tabela revenea in echilibru dupa o alta fixa. Centrare in careu si puternicul Godin si-a plasat ideal lovitura de cap.

Acesta a devenit doar al saselea jucator din istorie care marcheaza in finalele ambelor competitii europene, Champions League si Europa League.

Repriza s-a incheiat cu o mare ocazie de gol la capul lui Ocampos. Portarul Handanovic a respins cu o mana peste poarta.

Cele doua echipe au jucat prudent in partea secunda, iar Lukaku a iesit in prim plan fiind factorul decisiv pentru soarta partidei.

Atacantul belgian a ratat mai intai singur cu portarul Bounou, acesta respingand in extremis cu piciorul, pentru ca in minutul 76 sa pune nefericit un piciorul trimitand in propria poarta mingea reluata de Ocampos din foarfeca.



Sevilla castiga Europa League a sasea oara in istorie