Europa League

Exclusiv: Scandal UEFA - Pro TV! Trei cluburi importante au de suferit

Ramasa fara drepturile de televizare pentru transmiterea meciurilor din Liga Europa, Pro TV nu a platit si a depasit cu mult termenul pentru ultima transa de bani aferenta sezonului precedent. Steaua,  Rapid si Vaslui au de suferit, fiind informate de UEFA ca nu vor vedea nici un ban din drepturile de televizare ce li se cuvin, pâna când televiziunea româna nu îsi va achita datoriile.

Pro TV a pierdut drepturile pentru transmiterea meciurilor din Liga Europa pentru urmatorii trei ani în favoarea celor de la Digi Sport si Dolce Sport, iar televiziunea din trustul Pro nu a primit deloc bine aceasta veste.

Din sezonul urmator, Digi Sport si Dolce Sport vor transmite meciurile din aceasta competitie. Cele doua televiziuni sunt sustinute de companii de cablu care pot acoperi pierderile
Digi si Dolce preiau Liga Europa

ProTV a refuzat sa mai plateasca ultima transa de bani catre UEFA, aferenta drepturilor de televizare pentru sezonul precedent al Ligii Europa, iar cel mai mult au de suferit Steaua, FC Vaslui si Rapid.

Cele trei cluburi au de primit câte 300.000 de euro, însa forul european a trimis înstiintari oficiale prin care anunta ca banii nu vor sosi decât în momentul în care Pro TV îsi va achita datoria integral.
 
Rapidistii au intrat în greva
 
La prima vedere, suma pare destul de mica, însa cluburile au nevoie disperata de acesti bani pentru a plati salariile restante.
 
În urma cu o luna, fotbalistii giulesteni au intrat în greva si au refuzat sa se mai antreneze, însa George Copos le-a promis ca vor vedea banii dupa ce UEFA va efectua tranzactia.
 
Cum banii de la UEFA nu au sosit înca este de asteptat ca giulestenii sa intre din nou în greva, mai ales ca termenul limita cerut de Copos a expirat, iar jucatorii sunt la capatul rabdarii.
 
Competitie paguboasa
 
Din câte se pare, reticienta Pro TV fata de plata ultimei transe catre UEFA este legata de faptul ca Liga Europa a fost o afacere paguboasa, iar aceasta televiziune merge pe ideea de profit, de business, orice pierdere fiind pusa la zid.
 
Desi România a avut în fiecare an participante cel putin în faza grupelor, Pro TV a reusit sa încaseze din publicitatea de pe durata meciurilor doar putin peste 1,5 milioane de euro. Iar informatiile din lumea media sustin ca pretul pentru Liga Europa a fost de 30 de milioane de euro pentru cei patru ani!

Mitica Dragomir a jurat ca nici o competitie organizata de LPF nu va mai ajunge la Pro TV pâna când litigiul nu va fi stins
Razbunarea lui Mitica

Pro TV repeta schema Diviziei A
 
Nu este pentru prima data când Pro TV refuza sa plateasca banii pentru o competitie pe care a pierdut-o. Acest lucru s-a întâmplat si în 2005, la finalul contractului pentru drepturile de televizare din Divizia A (actualmente Liga 1), când televiziunea a refuzat sa plateasca ultima transa în valoare de 1.3 milioane de dolari.
 
Dupa un timp, Liga Profesionista de Fotbal a dat în judecata Pro Sport Group, compania ce detinea drepturile TV, în timp ce cluburile s-au îndreptat împotriva LPF.
 
Din informatiile noastre, litigiul dintre LPF si Pro TV nu  s-a stins nici pâna astazi, desi au trecut sapte ani!
 
Reprezentantii Pro TV nu au putut fi contactati deocamdata



Exclusiv: Scandal UEFA - Pro TV! Trei cluburi importante au de suferit