Europa League

Salzburg produce surpriza si o elimina pe Lazio

Sursă foto: twitter.com/redbullsalzburg

Se cunosc cele patru semifinaliste ale editiei de Europa League din acest sezon, iar printre acestea se numara si revelatia Salzburg, formatie din Austria care in playoff o elimina pe Viitorul Constanta.

De aceasta data “victima” taurilor din Salzburg este mult mai titrata Lazio Roma, echipa pentru care avantajul de 4-2 dupa mansa tur nu a fost de ajuns pentru a progresa in careul de asi.

Salzburg s-a impus pe teren propriu, in returul de joi seara, cu 4-1, si merge in semifinale, dupa ce Lazio deschisese scorul prin Immobile dupa pauza. Au urmat patru goluri intr-un interval de 20 de minute pentru echipa gazda.

Intr-un alt meci cu multe goluri si rasturnarea balantei din tur, Olympique Marseille a eliminat-o pe Leipzig din Germania, cu 5-2, dupa ce in prima mansa nemtii castigasera pe teren propriu, cu 1-0.

Fosta campioana a Europei a scapat de emotii in prelungirile partidei, cand japonezul Sakai a marcat in poarta goala la capatul unui contraatac. Leipzig adusese si portarul in careul gazdelor la un corner pentru a forta golul calificarii si a platit totul pe contraatacul rezultat in urma pierderii balonului in marginea careului advers.

CSKA Moscova a avut 2-0 pe teren propriu cu Arsenal, dar “tunarii” au salvat remiza prin golurile lui Welbeck si Ramsey, dupa ce la un moment dat si in acest meci soarta calificarii atarna de un singur gol. In tur, Arsenal castigase cu 4-1.

Sporting Lisabona n-a reusit decat o victorie scurta, scor 1-0, cu Atletico Madrid si echipa spaniola se califica gratie victoriei, cu 2-0, din tur. Griezmann a ratat doua ocazii monumentale in ultimele zece minute de fiecare data singur cu portarul.

Tragerea la sorti e programata vineri cu incepere de la ora 14:00.



Salzburg produce surpriza si o elimina pe Lazio