Europa League

Rangers si Eintracht Frankfurt vor disputa finala Europa League

Sursă foto: https://twitter.com/rangersfc

Echipa scotiana Glasgow Rangers s-a calificat pentru a cincea oara in istorie intr-o finala de cupa europeana, dupa ce a invins pe RB Leipzig pe teren propriu in returul semifinalelor de Europa League, cu 3-1.

Leipzig castigase mansa tur, cu 1-0, dupa un gol marcat de Angelino in ultimele cinci minute.

Un avantaj pe care Rangers l-a spulberat inca din prima repriza a returului de pe Ibrox Park.

Tavernier a impins in poarta sutul centrare trimis de Kent dupa incursiunea acestuia in careu (min.18).

Sase minute mai tarziu Kamara a facut 2-0 cu un sut pe jos din marginea careului la coltul lung.

Leipzig a redus din diferenta in partea secunda prin marcatorul de serviciu Christopher Nkunku (min.70), la un minut distanta dupa o parada senzationala a portarului gazdelor, McGregor.

Meciul se indrepta spre prelungiri la 2-2 la general cand John Lundstram, unul dintre stoperii lui Rangers, a impins in poarta o minge respinsa cu capul de pe linia portii de unul dintre aparatorii lui Leipzig dupa o centrare din corner.

Rangers n-a mai ajuns intr-o finala europeana din sezonul 2007/08, cand pierdea in fata celor de la Zenit St.Petersburg finala Cupei UEFA disputata la Manchester pe stadionul lui City, scor 0-2.

Gruparea scotiana mai are alte trei finale disputate, una singura castigata. In 1972 Rangers cucerea Cupa Cupelor pe Nou Camp din Barcelona intr-o finala cu Dynamo Moscova.

Adversara din finala Europa League va fi echipa germana Eintracht Frankfurt, formatie care a eliminat in semifinale pe West Ham United din Anglia, cu 2-0 la general.

Dupa 1-0 in meciul tur de la Londra, echipa din Frankfurt s-a impus si pe teren propriu cu acelasi scor.

Rafael Santos Borre a marcat, in minutul 26, cu un sut din centrul careului.

West Ham ramasese in inferioritate numerica din minutul 18, cand Craig Dawson a primit cartonasul rosu direct pentru un fault in postura de ultim aparator.

Pentru Eintracht Frankfurt va fi a treia finala europeana din istorie, dupa cea pierduta cu Real Madrid in Cupa Campionilor Europeni (1960) si cea castigata in Cupa UEFA doua decenii mai tarziu cu Borussia Monchengladbach.

Finala Europa League se va disputa pe 18 mai la Sevilla pe arena Ramon Sanchez Pizjuan.



Rangers si Eintracht Frankfurt vor disputa finala Europa League