Europa League

Radu Stefan, facut KO in Europa League. Dortmund, eliminata

Joi seara s-a jucat returul optimilor de finala din Europa League. Arsenal a mers mai departe din derby-ul acestei faze, Lazio de asemenea dupa un rezultat slab in prima mansa.

Arsenal s-a calificat castigabd in fata lui AC Milan, pe Emirates, cu 3-1. Englezii castigasera in tur, in Italia, cu 2-0. Elevii lui Arsene Wenger au ajuns in sferturile de finala ale unei cupe europene pentru prima oara dupa 2010. De asemenea, Arsenal a castigat pentru prima oara dupa 2012 un meci european pe teren propriu, acela fiind un 3-0 tot cu AC Milan. „Tunarii” au castigat ambele manse ale unei faze eliminatorii de cupe europene pentru prima oara dupa 14 ani. 

Lazio a reusit si ea sa se califice, castigand pe terenul lui Dinamo Kiev cu 2-0, dupa un 2-2 in Italia. Meciul a avut un moment de tensiune, dupa ce romanul Radu Stefan (Lazio) a cazut ca secerat in urma unei ciocniri cu portarul advers. Romanul a ramas intins pe jos, nemiscat, dar si-a revenit si a primit ingrijiri medicale, ramanand pe teren. Pana sa se ridice, au fost secunde bune in care jucatorii de pe teren s-au gandit la ce este mai rau.

Cea mai mare surpriza a acestei faze a fost eliminarea Borussiei Dortmund de catre Salzburg. Austriecii au rezistat acasa cu un 0-0, in tur castigand cu 2-1 in Germania. Salzburg este o echipa care a ajuns in 1994 in finala Cupei UEFA.

Pentru Spania vestile nu au fost bune. Athletic Bilbao a fost eliminata cu scorul general de 5-2 de Marseille. Bascii au pierdut si acasa cu 2-1, joi seara, dupa un 3-1 in tur. Atletico Madrid insa a mers mai departe cu scorul general de 8-1, eliminand Lokomotiv Moscova cu un 5-1 in Rusia, joi seara.

Sporting Lisabona a avut nevoie de prelungiri cu Plzen, pentru a obtine calificarea cu scorul general de 3-2. Desi castigasera cu 2-0 in tur, portughezii au terminat condusi cu acelasi scor in Cehia. Battaglia a marcat golul necesar in prelungiri, iar Plzen - care ar mai fi avut nevoie de doua goluri pentru calificare - nu a mai reusit sa inscrie nimic.

In urnele pentru tragerea la sorti a sferturilor de finala vor intra vineri, de la ora 15:00, urmatoarea echipe:

RB Leipzig (Germania)

Arsenal (Anglia)

Atletico Madrid (Spania)

Sporting Lisbon (Portugalia)

Marseille (Franta)

Lazio (Italia)

RB Salzburg (Austria)

TSKA Moscow (Rusia)



Radu Stefan, facut KO in Europa League. Dortmund, eliminata