Europa League

Programul semifinalelor Europa League. Spania are o echipa in finala

Vineri a avut loc la Nyon tragerea la sorti a semifinalelor Europa League, a doua competitie europeana. Vedeti mai jos ce au decis sortii, precum si ce echipa va fi considerata gazda finalei de la Torino din 14 mai.

Semifinalele Europa League arata astfel:

FC Sevilla – Valencia CF

Va fi prima confruntare europeana intre cele doua echipe, insa Valencia porneste cu ascendentul moral oferit de cele doua victorii din ultimele dispute interne. Cu toate acestea, Valencia nu a mai castigat pe terenul celor de la Sevilla de un deceniu, perioada in care a acumulat trei remize si opt infrangeri.

Benfica Lisabona – Juventus Torino

Ultima disputa intre cele doua dateaza din 17 martie 1993, cand Juventus a castigat de altfel singura partida din cele patru jucate contra "Vulturilor". Actualul antrenor al bianconerilor, Antonio Conte, a jucat in acel meci din sferturile de finala, iar Juventus avea sa castige in cele din urma Cupa UEFA. Precedenta dubla avusese loc in semifinalele Cupei Campionilor Europeni, iar Benfica a transat calificarea cu 3-0 la general.

Meciurile tur vor avea loc pe 24 aprilie, iar mansele retur pe 1 mai.

Finala este programata la Torino pe 14 mai, iar castigatoarea primei semifinale (Sevilla-Valencia) va fi considerata gazda partidei. Astfel, daca Juventus trece de Benfica va exista inedita situatie in care echipa torineza va juca in postura de oaspete pe propriul stadion. 



Programul semifinalelor Europa League. Spania are o echipa in finala