Europa League

Premiera! Finala Europa League redusa la un derby londonez

Daca in Champions League pentru marele trofeu se vor duela macar doua echipe engleze din orase diferite, Liverpool si Tottenham, in ultimul act din Europa League batalia se va da intre Arsenal si Chelsea, doua rivale din Londra.

Arsenal a obtinut calificarea in finala dupa o noua victorie contra Valenciei. Dupa 3-1 in turul de la Londra, de aceasta data "tunarii" au castigat in deplasare, pe Mestalla, cu 4-2.

Valencia a deschis scorul prin Gameiro devreme si pentru o vreme "liliecii" au visat la o remontada. Nu a fost cazul, pentru ca Aubameyang cu un hattrick si Lacazzette au adus victoria pentru Arsenal.

Partida dintre Chelsea si Eintracht Frankfurt a fost mult mai echilibrata. Cele doua echipe au repetat egalul, 1-1, din mansa tur, astfel ca partida a intrat in prelungiri si in cele din urma departajarea s-a facut la loviturile de la 11 metri.

Loftus-Cheek a marcat pentru Chelsea in prima repriza, egalarea venind la patru minute dupa pauza din piciorul lui Jovic.

Eintracht Frankfurt a fost echipa mai proaspata in prelungiri, cand formatia germana a ratat doua ocazii monumentale in prima dintre reprizele suplimentare. David Luiz si Zappacosta au respins de fiecare data de pe linia portii in situatii iminente de gol.

In a doua repriza de prelungiri cei de la Chelsea au trimis mingea in poarta, dar centralul Ovidiu Hategan a anulat golul lui Azpilicueta pentru un fault asupra portarului Trapp. O faza in care arbitrul roman a avut acoperire regulamentara.

La 11 metri primii au ratat cei de la Chelsea tocmai prin Azpilicueta, al carui sut a fost blocat de Trapp. Nemtii au avut 3-1 si doar doua lovituri de executat pentru a merge in finala de la Baku. Hinttereger cu un sut pe centrul portii si Paciencia au pierdut duelul cu portarul Kepa, iar lui Hazard i-a revenit misiunea de a inchide loteria si a primi gloria calificarii.



Premiera! Finala Europa League redusa la un derby londonez