Europa League

Olympique Marseille in finala Europa League dupa o grava eroare de arbitraj

Sursă foto: twitter.com/RedBullSalzburg

Pentru a treia oara in aceasta saptamana de fotbal european o greseala de arbitraj inclina balanta decisiv. Olympique Marseille a pierdut, dupa 120 de minute, returul cu Salzburg, scor 1-2, dar a marcat golul calificarii in urma unui corner care n-ar fi trebuit sa existe.

O lovitura de la colt acordata total eronat echipei franceze in minutul 115, cand pe toate reluarile s-a vazut clar ca mingea sutata a fost deviata in afara terenului de un jucator al echipei din sudul Frantei.

Brigada rusa condusa la centru de Karasev a acordat insa corner pentru Marseille si din centrarea in careu a venit golul marcat de fundasul Rolando cu un voleu la coltul scurt.

Si aici intervine amanuntul interesant: un gol inscris la primul sut trimis pe poarta de Marseille in minutul 115!

Salzburg anulase victoria cu 2-0 a echipei franceze din mansa tur prin reusitele lui Haidara din minutul 53 si autogolul lui Sarr din minutul 65.

Haidara a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat in minutele de final, dupa ce Marseille marcase controversatul gol.

UEFA are o problema si trebuie sa ia masuri serioase dupa erorile comise de arbitri in aceasta saptamana. Penalty neacordat lui Bayern la Madrid dupa un hent recunoscut pana si de autor, apoi penalty neacordat Romei in returul cu Liverpool. Decizii care au cantarit pana la urma in economia calificarilor. Totul culminand cu un corner inexistent din care Salzburg si-a vazut naruite sperantele pentru finala Europa League.

In alta ordine de idei, Marseille este prima echipa franceza care ajunge intr-o finala europeana dupa 14 ani. Ultima oara tot gruparea de la Mediterana a disputat finala Cupei UEFA si a pierdut-o in fata Valenciei (0-2), in acelasi an 2004 in care AS Monaco era invinsa in finala Ligii Campionilor de FC Porto.



Olympique Marseille in finala Europa League dupa o grava eroare de arbitraj