Europa League

Mourinho califică Roma într-o nouă finală europeană. Adversară va fi chiar specialista Europa League

Sursă foto: https://twitter.com/OfficialASRoma

Pentru al doilea an consecutiv AS Roma va juca pentru un trofeu continental, iar ”responsabil” pentru această performanță este inegalabilul Jose Mourinho.

Tehnicianul portughez a săpat tranșee și a ridicat ziduri în returul cu Bayer Leverkusen din Germania, obținând acel 0-0 dorit pentru accederea în finala de la Budapesta.

Roma se impusese în tur, cu 1-0, un rezultat suficient pentru a bifa a doua finală europeană la rând, după ce în 2022 ”Fiii Lupoaicei” câștigau Conference League în fața lui Feyenoord la Tirana.

Adversara din finala Europa League va fi FC Sevilla, specialista competiției, o echipă care a revenit de la 0-1 pe teren propriu pentru a elimina pe Juventus, cu 2-1, după 120 de minute.

Dusan Vlahovic a deschis scorul pentru Bătrâna Doamnă, în minutul 65. Un avantaj anulat de andaluzi după doar șase minute prin Suso din pasa lui Lamela.

La 1-1, repetarea rezultatului din tur, meciul a intrat în prelungiri unde Sevilla a modificat tabela după cinci minute scurse din prima repriză suplimentară.

Lamela asistat de Bryan Gil a dat lovitura de grație, marcând golul calificării în finală. A șaptea din istorie pentru Sevilla în Cupa UEFA/Europa League, până acum echipa din sudul Spaniei câștigându-le pe toate.

De la finala găzduită de Budapesta pe 31 mai va absenta Marcos Acuna, eliminat în minutul 115, după ce a încasat al doilea galben pentru întârzierea repunerii balonului în joc.



Mourinho califică Roma într-o nouă finală europeană. Adversară va fi chiar specialista Europa League