Europa League

Maxim si Nicolita eliminati din Europa League. Bucur marcheaza pentru calificarea lui Kuban (Video)

Performanta formatiei Pandurii Tg.Jiu de a se califica in grupele Europa League la prima participare europeana este cu atat mai importanta cu cat alte cluburi mai mari au sucombat in faza playoff.

Este cazul formatiilor VfB Stuttgart, Saint-Etienne sau Spartak Moscova care au ratat, joi seara, calificarea in grupele Europa League.

Stuttgart, echipa fostului gorjean Alexandru Maxim, continua seria evoutiilor mizerabile din aceasta parte a sezonului si, dupa ce nu a obtinut niciun punct in primele trei etape din Bundesliga, a parasit si Europa.

Demiterea lui Bruno Labbadia nu a produs socul asteptat de conducerea nemtilor, iar croatii de la HNK Rijeka au profitat calificandu-se cu scorul general de 4-3 (2-2 in returul de la Stuttgart).

Noul antrenor, Thomas Schneider, nu l-a folosit niciun minut pe Maxim care a privit tot meciul de pe banca rezervelor.

Cu Banel Nicolita de asemenea rezerva tot meciul, Saint-Etienne a pierdut returul disputat pe teren propriu cu danezii de la Esbjerg, cu 1-0, si implicit calificarea cu scorul general de 5-3.

Elvetienii de la Saint-Gallen au scos din competitie mult mai cunoscuta Spartak Moscova la capatul unui 4-2 spectaculos chiar in capitala Rusiei. Formatia din Tara Cantoanelor merge in grupe cu scorul general de 5-3.

O alta surpriza a fost furnizata de cipriotii de la Apollon Limassol, echipa care a eliminat formatia franceza Nice in pofida unui inceput pozitiv al formatiei din Hexagon. Nice s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, dar nu a fost suficient pentru a intoarce rezultatul de 0-2 din tur.

Slovan Liberec a elimiant pe Udinese cu scorul general de 4-2. Italienii nu au reusit mai mult de 1-1 in retur, astfel ca echipa de care apartine inca Gabriel Torje isi ia adio de la Europa.

Tottenham, noua echipa a lui Vlad Chiriches, s-a calificat cu scorul general de 8-0 in dauna celor de la Dinamo Tbilisi, echipa pe care Steaua a eliminat-o in turul 3 preliminar al Champions League. 3-0 a fost pentru Tottenham in returul de pe White Hart Lane.

Fara Raul Rusescu lasat in afara foaiei oficiale de joc, Sevilla a defilat in deplasare cu Slask Wroclaw, echipa pe care au surclasat-o cu 5-0.

Dorinel Munteanu a calificat-o pe Kuban Krasnodar in grupele Europa League dupa o dubla disputata in fata olandezilor de la Feyenoord Rotterdam. Dupa 1-0 in mansa tur de pe teren propriu, Kuban s-a impus si pe De Kuip, cu 2-1, al doilea gol fiind reusit de Gigel Bucur.



Maxim si Nicolita eliminati din Europa League. Bucur marcheaza pentru calificarea lui Kuban (Video)