Europa League

Manchester United elimina Anderlecht dupa prelungiri si ajunge in semifinalele Europa League

Sursă foto: twitter.com/manutd

Cel mai bun meci al sezonului de Europa League s-a disputat, joi seara, pe Old Trafford intre Manchester United si Anderlecht, echipa romanilor Chipciu si Stanciu.

United s-a impus in final, cu 2-1, dupa 120 de minute la capatul unui meci in care cele doua echipe nu s-au menajat niciun moment oferind un spectacol grandios.

Echipa lui Jose Mourinho a deschis scorul prin Mkhitaryan, omul care marcase in tur, dupa doar zece minute de la primul fluier al spaniolului Undiano Mallenco.

Mare ocazie de 2-0 ratata de gazde dupa numai doua minute la lovitura de cap a lui Pogba respinsa de Ruben in extremis peste poarta.

Anderlecht a trecut in doua randuri pe langa gol la un interval de doar cinci minute. Mai intai Acheampong scapat singur cu Romero nu a reusit sa gaseasca poarta, pentru ca mai apoi acelasi portar argentinian sa devieze mingea trimisa de Dendoncker.

In cele din urma echipa belgiana a egalat inaintea pauzei, minutul 32, prin Hanni. Acesta a profitat de o minge sutata de Tielemans in transversala si care i-a revenit in sase metri.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie a lui United la pasa lui Shaw pentru Lingaard in fata portii.

Au urmat ocazii monumentale ratate de Manchester United prin Rashford scapat singur cu portarul in minutul 69, apoi Ibrahimovic de asemenea singur cu portarul in minutul 71, Pogba cu latul peste poarta in minutul 78 si din nou Ibrahimovic cu un exterior din marginea careului in minutul 82.

La ultima faza a timpului regulamentar Ibrahimovic a cazut nefericit in careul advers si s-a accidentat fiind schimbat cu Martial.

In prelungiri Anderlecht a stat la cutie si a avut o singura ocazie la sutul lui Obradovic din minutul 93 deviat in corner, faza dupa care Stanciu a trimis peste poarta.

United a dominat si a presat puternic avand doua goluri anulate, unul pentru un fault in atac comis de Fellaini si un altul pentru un offside mare.

In cele din urma gazdele au marcat golul calificarii prin Rashford in minutul 107. Un sut din interiorul careului dupa o minge intoarsa de Fellaini.

Chipciu a fost titular la Anderlecht si a evoluat pana in minutul 62, cand in teren a intrat Stanciu. 



Manchester United elimina Anderlecht dupa prelungiri si ajunge in semifinalele Europa League