Europa League

Manchester United castiga in deplasare cu Celta Vigo

Sursă foto: twitter.com/manutd

Echipa engleza Manchester United s-a impus, cu 1-0, in deplasare, contra formatiei spaniole Celta Vigo, intr-un meci din prima mansa a semifinalelor Europa League.

Unicul gol al intalnirii de pe Balaidos a fost inscris de tanarul international englez Marcus Rashford dintr-o lovitura libera in repriza a doua.

Returul este programat peste o saptamana pe Old Trafford din Manchester.

Impinsi de la spate de entuziasmul celor peste 25.000 de spectatori din tribune, jucatorii de la Celta Vigo au incercat sa o surprinda pe United in debutul meciului si nu au fost departe de atingerea acestui obiectiv.

Prima ocazie a meciului a fost ratat de danezul Wass cu o lovitura de cap din interiorul careului la o aparitie care a surprins intreaga defensiva a lui United. Mingea s-a dus insa pe langa poarta lui Romero.

Echipa lui Jose Mourinho si-a valorificat superiortatea valorica si pana la pauza Manchester United a ratat trei mari ocazii de a marca. 

Mai intai, in minutul 20, Rashford a luat o faza pe cont propriu in marginea careului si a cautat vinclul cu un sut plasat. Mingea a fost respinsa de portarul Alvarez.

Acelasi Alvarez a fost protagonistul altor doua interventii in minutele 35 si 39, cand a respins in situatii de unu contra unu suturile lui Mkhytarian si Lingard.

Celta Vigo a fost echipa mai aproape de gol dupa pauza, gazdele ratand doua mari ocazii. Aspas nu a prins poarta cu o lovitura cap din centrarea lui Wass in minutul 59, pentru ca sapte minute mai tarziu Sisto sa-l intinda serios pe Romero cu o minge care se ducea sub transversala.

Manchester United avea sa marcheze golul victoriei in minutul 66 printr-o executie spectaculoasa a lui Rashford, jucator care mai apoi a iesit accidentat.

Lingard a ratat golul doi in minutele de final cu un sut in forta pe langa poarta.



Manchester United castiga in deplasare cu Celta Vigo