Europa League

Manchester United castiga finala Europa League

Sursă foto: twitter.com/europaleague

Finala Europa League 2017 de la Stockholm a fost castigata, miercuri seara, de Manchester United in fata olandezilor de la Ajax Amsterdam, cu 2-0 (1-0).

Paul Pogba a deschis scorul in minutul 17 cu un sut din afara careului deviat de fundasul advers Sanches.

In debutul partii secunde, la primul corner, Manchester United si-a dublat avantajul cu o super executie din partea lui Henrik Mkhytarian. Acesta a primit de la Marcus Rashford si a reluat spectaculos pe spate.

Prima ocazie a meciului a apartinut lui United si a fost ratata de Fellaini la o centrare a lui Mata in fata portii.

Dupa un inceput dominat de United cei de la Ajax au urcat liniile si au presat mai mult ajungand la un moment dat la o posesie de 67 de procente.

Minutul 15 a adus o buna ocazie de gol pentru Ajax la sutul in forta trimis de Younes si retinut in doi timpi de Romera.

Pe acest fond United a deschis scorul prin Pogba, al carui sut in forta din afara careului a fost deviat de Sanches in propria poarta.

Echipa lui Jose Mourinho a ratat sansa golului doi in minutul 24 la o minge trimisa in forta de Valencia din alergare.

Pana la finalul reprizei Rashford a avut o incursiune oprita de catre De Ligt, iar Traore a avut doua patrunderi in careul advers blocate de Smalling, respectiv Darmian.

Ajax a inceput avantat partea secunda, dar golul marcat de Mkhitaryan a taiat din elanul “lancierilor” care, desi au continuat sa preseze, n-au reusit sa preicliteze poarta aparata de Romero.

Intrat in partea secunda, Lingaard a ratat sansa golului trei pentru United in minutul 87 cu o cursa singur spre poarta adversa, insa Sanches a revenit formidabil si a deposedat in extremis.

Wayne Rooney a intrat pe teren pentru ultimele cinci minute si la final a avut onoarea de a ridica trofeul Europa League deasupra capului.

Manchester United si-a obtinut astfel dreptul de a evolua sezonul urmator in grupele Ligii Campionilor, iar pana atunci in vara va disputa Supercupa Europei cu Real Madrid sau Juventus Torino.



Manchester United castiga finala Europa League