Europa League

Manchester United a tremurat pentru calificarea in sferturi. Prepelita, titular pe Old Trafford

Sursă foto: twitter.com/manutd

Echipa engleza Manchester United s-a calificat nu fara emotii in sferturile Europa League dupa 1-1 in deplasare si 1-0 pe teren propriu contra formatiei Rostov din Rusia.

Unicul gol al meciului de pe Old Trafford a fost marcat de spaniolul Juan Mata in minutul 70. 

Acesta a reluat din fata portii o minge centrata de Henrikh Mkhytarian si deviata elegant cu calcaiul de Zlatan Ibrahimovic, faza la care internationalul roman Andrei Prepelita il scotea din offside pe Mata.

In afara golului marcat de jucatorul reinventat de Jose Mourinho, dupa ce tot el il daduse afara pe Mata de la Chelsea, United a mai ratat alte cateva ocazii, dar a avut si mare sansa la trei interventii decisive ale portarului Sergio Romero.

Dupa cinci minute de la primul fluier al arbitrului, fundasul Marcos Rojo, cel devenit protagonist pentru o faza inedita, a ratat deschiderea scorului cu o lovitura de cap respinsa de portarul Medveded de sub bara.

Cinci minute mai tarziu Prepelita era pus la pamant de o torpila a lui Ibrahimovic din lovitura libera, mingea lovindu-l direct in piept pe fostul stelist.

Prepelita a mai intrerupt meciul si in minutul 15 pentru o accidentare la un duel cu Mkhitaryan, dar a revenit in joc pana in minutul 79, cand a fost schimbat.

Ibrahimovic a luat bara la tinta in minutul 34, iar repriza s-a incheiat o mare ocazie ratata de Pogba.

Internationalul francez a parasit repede terenul in partea secunda la doar un minut dupa pauza. La un sprint pentru balon a simtit o ciupitura la coapsa dreapta si s-a oprit din alergare solicitand schimbarea.

Romero a avut prima interventie decisiva in minutul 54 la sutul lui iranianului Sardar la cea dintai ocazie de gol pentru Rostov.

In prelungirile partidei, la ultima faza a meciului, acelasi Romero si-a salvat echipa la sutul lui Noboa dintr-o lovitura libera provocata de rudimentarul Jones.



Manchester United a tremurat pentru calificarea in sferturi. Prepelita, titular pe Old Trafford