Europa League

Lucescu, Stanciu si Tatarusanu in optimile Europa League

Sursă foto: twitter.com/europaleague

Mircea Lucescu si-a aratat o data in plus clasa si a calificat-o pe Dynamo Kiev in optimile de finala din Europa League.

Dupa 1-1 pe teren propriu in mansa tur, formatia pregatita de Mircea Lucescu avea nevoie sa castige in returul decisiv cu Brugge si a facut-o.

Buialski a marcat unicul gol al meciului din Belgia, cu sapte minute inaintea finalului, cu reluare din sase metri dupa o faza prelungita de atac a formatiei ucrainene.

Dynamo Kiev este a doua echipa din Ucraina ajunsa in optimi, dupa Sahtior Donekt.

Intr-un alt meci cu suspans pana la final, AC Milan a obtinut in extremis calificarea in dauna echipei sarbe Steaua Rosie Belgrad.

Cu un jucator in plus pe teren, ocupanta locului secund din Serie A a obtinut doar o remiza, scor 1-1, in returul de la Milano.

Formatia italiana la care Ciprian Tatarusanu a fost rezerva s-a calificat in optimi dupa 2-2 in turul de la Belgrad.

Finalul partidei a fost extrem de tensionat, dupa ce arbitrul n-a mai permis executarea unui corner obtinut de oaspeti dupa ce trecusera cele trei minute aditionale.

Titular la Slavia Praga, internationalul Nicolae Stanciu a pasat decisiv la primul gol marcat de formatia ceha in deplasare cu Leicester City in victoria, scor 2-0.

Slavia Praga s-a calificat in optimi dupa in turul din Cehia fusese 0-0.

Young Boys Berna, Dinamo Zagreb, Manchester United, Olympiacos Pireu si AS Roma au completat tabloul optimilor de finala.

Tragerea la sorti are loc, vineri, la Nyon. Va fi o tragere simpla, fara capi de serie si protectie de tara.

Practic, fiecare poate juca cu fiecare dintre cele 16 echipe ajunse in optimi.

Optimile de finala sunt programate in 11 martie (turul) si 18 martie (returul).



Lucescu, Stanciu si Tatarusanu in optimile Europa League