Europa League

Lookman show în finala Europa League. Atalanta o strivește pe Leverkusen și pune mâna pe trofeu

Sursă foto: https://x.com/Atalanta_BC/

Echipa italiană Atalanta Bergamo a cucerit Europa League după 3-0 în finala de la Dublin cu Bayer Leverkusen, o formație care nu pierduse niciun meci sezonul acesta în toate competițiile.

Așa am trăit Atalanta - Leverkusen, finala Europa League

Atalanta a deschis scorul în minutul 12 prin Lookman la o centrare din flancul drept. Acesta i-a luat fața lui Palacios și a scuturat plasa cu un șut sănătos din 9-10 metri.

Leverkusen a reacționat prin șutul lui Stanisic după o acțiune în viteză, mingea fiind deviată ușor de Scamacca repliat în sprijinul defensivei.

Din minutul 26 scorul a devenit 2-0 pentru Atalanta după o fază luată pe cont propriu de Lookman.

Acesta a pătruns în zona centrală și l-a învins pe Kovar cu un șut în forță.

Lookman a stabilit scorul final în minutul 75 după o demarcare în careu și o finalizare spectaculoasă la colțul lung.

Atalanta cucerește în premieră un trofeu european, provocând în același timp prima înfrângere a sezonului pentru Leverkusen, echipă neînvinsă în cele 51 de meciuri disputate până la finala de la Dublin.

Istvan Kovacs, arbitru aflat la a doua finală europeană din carieră, a acordat nu mai puțin de șapte cartonașe galbene.

Prestația acestuia a fost una bună, fără faze litigioase cu excepția unui posibil penalty în minutul 90, dar VAR-ul a decis că nu a fost cazul și partida a continuat.

Atalanta va evolua sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor.

Pentru Bayer Leverkusen urmează peste trei zile finala Cupei Germaniei contra celor de la FC Kaiserslautern.Lookman show în finala Europa League. Atalanta o strivește pe Leverkusen și pune mâna pe trofeu