Europa League

Tragerea la sorti a grupelor Europa League. Steaua cu Dinamo Kiev, Rio Ave si Aalborg. Astra cu Salzburg, Dinamo Zagreb si Celtic

Steaua a ratat de putin prezenta in prima urna valorica la tragerea la sorti a grupelor Europa League si a fost echipa cu cel mai bun coeficient din urna a doua evitand o serie de adversari puternici In acelasi timp, Astra Giurgiu a fost repartizata in a patra urna valorica si a prins o grupa medie ca dificultate. Steaua a fost repartizata in Grupa J si va intalni Dinamo Kiev, Aalborg si Rio Ave din Portugalia, in timp ce Astra Giurgiu se va intalni cu Salzburg, Celtic Glasgow si Dinamo Zagreb, echipa care a eliminat Petrolul in faza playoff.

Grupa A: Villarreal, Borussia Monchengladbach, FC Zurich, Apollon Limassol.

Grupa B: FC Copenhaga, Club Brugge, Torino, HJK Helsinki.

Grupa C: Tottenham, Besiktas Istanbul, Partizan Belgrad, Asteras Tripolis.

Grupa D: Salzburg, Celtic Glasgow, Dinamo Zagreb, ASTRA GIURGIU.

Grupa E: PSV Eindhoven, Panathinaikos Atena, Estoril Praia, Dinamo Moscova.

Grupa F: Inter Milano, Dinpro Dneptropetrovsk, Saint-Etienne, Qarabag.

Grupa G: Sevilla, Standard Liege, Feyenoord, Rijeka.

Grupa H: Lille, Wolfsburg, Everton, Krasnodar.

Grupa I: Napoli, Sparta Praga, Young Boys Berna, Slovan Bratislava.

Grupa J: Dinamo Kiev, STEAUA, Rio Ave, Aalborg.

Grupa K: Fiorentina, PAOK Salonic, Guingamp, Dinamo Minsk.

Grupa L: Metalist Harkov, Trabzonspor, Legia Varsovia, Lokeren.

Finala din acest sezon se va disputa pe stadionul national din Varsovia la 27 mai 2015, iar ca element de noutate pentru acest sezon UEFA a decis ca invingatoarea din Europa League sa primeasca un loc in playoff-ul sezonului viitor in Liga Campionilor. Daca invingatoarea trofeului in Liga Campionilor se claseaza pe un loc de Liga Campionilor in campionatul intern atunci castigatoarea Europa League merge direct in grupe.

Fostul international francez Youri Djorkaeff, campion mondial si european cu nationala cocosului galic, este cel care va efectua tragerea la sorti alaturi de fostul portar polonez Jiri Dudek.

Cele 48 de echipe vor fi impartite in 12 grupe a cate patru formatii.

Vedeti mai jos cum arata cele patru urne valorice:

Urna 1: Inter Milano, Tottenham, Sevilla, PSV Eindhoven, Napoli, Dynamo Kiev, Villarreal, Fiorentina, Salzburg, Metalist Harkov, Lille si Copenhaga.

Urna 2: Steaua Bucuresti, Standard Liege, PAOK Salonic, Celtic Glasgow, Besiktas Istanbul, Wolfsburg, Club Brugge, Dnipro, Trabzonspor, Panathinaikos Atena, Sparta Praga, Borussia Monchengladbach.

Urna 3: Everton, Young Boys Berna, Dinamo Zagreb, FC Zurich, Estoril, Legia Varsovia, Partizan Belgrad, FC Torino, Feyenoord Rotterdam, Guingamp, Saint-Etienne, Rio Ave.

Urna 4: Dynamo Moscova, FC Krasnodar, Rijeka, Lokeren, Asteras Tripoli, Slovan Bratislava, Apollon Limassol, Qarabag, HJK Helsinki, Astra Giurgiu, Dinamo Minsk, Aalborg.

Tragerea la sorti a grupelor Europa League este live text pe onlinesport.ro cu incepere de la ora 14:00.



Tragerea la sorti a grupelor Europa League. Steaua cu Dinamo Kiev, Rio Ave si Aalborg. Astra cu Salzburg, Dinamo Zagreb si Celtic