Europa League

Jose Mourinho este Dan Petrescu al lor, ambii îmbătrânesc urât

Sursă foto: https://twitter.com/ASRomaPress

Ofticos până în măduva oaselor odată cu trecerea anilor, Jose Mourinho seamănă izbitor cu Dan Petrescu. Atunci când pierde, Mou crede mereu că a fost furat, deși evidențele clare arată că nu a fost așa.

„Nu am primit nici un penalty în acest sezon, zero, nici unul”, a spus recent Dan Petrescu la o conferință de presă după ce echipa sa, CFR Cluj, a ratat titlul în România. Ani de zile, CFR a fost campioana penaltyurilor primite în favoarea sa, iar Dan Petrescu era mereu mulțumit cu victoriile urâte pentru spectatori, cu 1-0 în general în ultimele minute de joc, în urma unor faze care de multe ori au fost discutabil în favoarea sa. Dar Neluțu trebuia să meargă mai departe, acum când a dat de greu au uitat și alții de el, pentru că așa e în tenis.

Tiparul Petrescu - Mourinho este același, păstrând evident proporțiile între un antrenor de la coada tagmei nebăgat de nimeni în seamă, la unui de top. Portughezul susține că a fost furat în finala Europa League, când echipa sa nu a promit un penalty în urma unui presupus henț în careu al Sevillei. Reluările VAR au arătat clar că nu a fost vorba de așa ceva.

Mai mult, arbitrul de centru a anulat cu VAR un penalty care părea clar pentru Sevilla, ajutând Roma să rămână într-un meci în care nu a jucat mai nimic. O singură reluare, dintr-un unghi, a arătat că apărătorul Romei atinsese mingea, iar jucătorul Sevillei simulase grosolan. Celelalte unghiuri arătau penalty clar.

Arbitrajul de la finala Europa League a fost unul impecabil, se poate imputa doar un corner pe care arbitrul de centru nu l-a văzut. Atât. E drept, pentru Roma.

Dan Petrescu mai poate păcăli, pentru că la noi în Liga 1 VAR-ul nu poate limpezi mai niciodată o situație discutabilă. Numele de VAR în Liga 1 face de rușine însuși conceptul de VAR, nici nu ar trebui numit așa. Sunt celebre imaginile cu VAR-ul românesc în care arbitrul de centru se duce la margine să vadă faza și se vede pe ecran filmat pe el din spate minute bune, în loc de faza litigioasă.

Jose Mourinho și Dan Petrescu îmbătrânesc urât, ce e drept primul mai frumos pentru că este implicat în fotbal.

Vadim Cușnarencu



Jose Mourinho este Dan Petrescu al lor, ambii îmbătrânesc urât