Europa League

Ghid despre finala Europa League

Diseară se joacă finala Europa League 2017. Iată cele mai  importante lucruri de știut despre meciul Ajax Amsterdam - Manchester United. 

Unde se joacă finala?

Finala din 2017 dintre Ajax si Manchester United se joacă pe Friends Arena din Stockholm. Stadionul a fost denumit astfel (Arena Prietenilor) in cadrul unei campanii anti-conflicte in scolile suedeze. Stadionul are o capacitate de 50.000 de locuri pentru meciurile de fotbal.

Cine are sanse mai mari la victorie?

Ajax are o echipa tanara, United un lot cu experienta si dornic sa castige primul trofeu de Europa League. Este greu de prezis un rezultat, dar in mod cert englezii sunt favoriti la trofeu, avand sanse duble sa invinga fata de olandezi.

FORUM: Comentează aici finala

Cine sunt jucatorii de urmarit?

Pustii minune de pe teren ar putea fi si cei mai interesanti jucatori din meci. Este vorba desre Marcus Rashford de la United si Kasper Dolberg de la Ajax. Ambii au 19 ani dar un talent mult peste varsta lor. 

La ce ora incepe meciul?

Finala incepe la ora Romaniei 21:45. Meciul este live text pe onlinesport.ro.

Care este formatul?

Finala Europa League, la fel ca si in Cupa UEFA din 1997 pana in prezent, se joaca intr-o singura mansa. Acest lucru inseamna ca se va stabili un castigator dupa 90 de minute. Daca la capatul timpului regulamentar scorul va fi egal se va trece le doua reprize de prelungire, fiecare de cate 15 minute, care se vor juca integral, indiferent daca se marcheaza vreun gol sau nu. Daca si la capatul reprizelor de prelungire scorul este egal, finala se va decide la loviturile de departajare

Care este premiul?

Echipa castigatoare va primi 6,5 milioane de euro si o cupa ce are o greutate de 15 kilograme, fara manere.



Ghid despre finala Europa League