Europa League

Finala 100% spaniola pe National Arena

National Arena va gazdui pe 9 mai o finala a Ligii Europa nu foarte norocoasa, echivalenta a unui meci vazut pe viu din Primera Division. In urma semifinalelor de joi seara, in ultimul act s-au calificat Atletico Madrid si Athletic Bilbao.
Atletico Madrid s-a calificat in finala Ligii Europa de la Bucuresti dupa ce a castigat si returul cu Valencia, scor 1-0. In prima mansa, gruparea din capitala Spaniei castigase cu 4-2.

Valencia a inceput meciul in forta cu gandul la un 2-0 care ar fi trimis-o la Bucuresti si a facut o prima repriza aproape excelenta, in care a lipsit doar golul.

Soldado, Canales si Falcao au ratat cele mai mari sanse ale 'liliecilor', insa la pauza s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

La un sfert de ora de la reluarea jocului, Atletico a reusti sa dea lovitura decisiva, Adrian marcand golul care ii califica pe madrileni in finala.

Ultimele minute au fost chiar si asa incrancenate, dupa ce arbitrul a acordat un penalty pentru un hent al lui Tiago, iar apoi a revenit asupra deciziei.

Bilbao, dramatic in finala


Athletic Bilbao, marea surpriza a competitiei, a reusit si ea sa obtina calificarea in finala dupa ce s-a impus cu 3-1 in returul cu Sporting Lisabona, scor 3-1. Scorul general a fost 4-3 in favoarea bascilor.
 
Scorul a fost deschis de gazde dupa 17 minute, dupa o actiune lucrata cu pieptul de Llorente, pe care Susaeta a finalizat-o cu un sut neverosimil din 12 metri.

Portughezii au egalat in minutul 44, prin Van Wolfswinkel, dar imediat Bilbao a preluat conducerea prin Gomez, dupa o noua actiune a lui Llorente.

In timp ce cele doua echipe se pregateau de prelungiri, Bilbao a dat marea lovitura in minutul 88, prin acelasi Llorente.

Golgheterul lui Bilbao a deviat superb din patru metri dupa o centrare din partea stanga a lui Gomez si este eroul bascilor.

Finala Ligii Europa se va disputa pe 9 mai, la National Arena, intre Athletic Bilbao si Atletico Madrid.

Onlinesport


Finala 100% spaniola pe National Arena