Europa League

Calificare! FCSB in primavara europeana dupa 1-1 cu Beer Sheva

Sursă foto: twitter.com

FCSB si Hapoel Beer Sheva au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1), intr-un meci disputat joi seara in etapa a 4-a din grupele Europa League. Coman a deschis scorul pentru FCSB, iar Sahar a egalat inaintea pauzei. Un rezultat prin care echipa ros-albastra si-a asigurat prezenta in primavara europeana a Europa League inaintea ultimelor doua meciuri din grupa. Mai ramane de disputat doar pozitia de pe care stelistii vor accede in faza urmatoare a competitiei, un egal in deplasarea de la Plzen asigurandu-le primul loc.

Beer Sheva a inceput meciul sus si a presat-o puternic pe FCSB in primele minute, insa stelistii au gestionat favorabil iuresul debutului.

Abia in minutul 8 FCSB a avut prima iesire pe faza ofensiva la o minge in dreapta pentru Budescu. Acesta a scos cornerul care a ramas in cele din urma fara rezultat.

Ocazie pentru FCSB in minutul 12 la patrunderea lui Morais. Acesta a ales sutul din afara careului in locul unei pase pentru Coman. Mingea n-a trecut deloc departe de poarta.

Coman speculant pentru 1-0

FCSB a deschis scorul in minutul 33 la o faza in care a speculat o imprecizie in apararea celor de la Hapoel Beer Sheva. Totul a pornit de la o minge pierduta de Alibec, cand atacantul stelist a solicitat fara succes un fault in jumtatea adversa. Mingea a ajuns cu sansa la Coman si acesta a inscris dupa depasirea portarului.

Acelasi Coman ratase cu trei minute in urma o buna ocazie de gol in urma unui corner executat de Budescu.

Imediat dupa golul stelist cei de la Beer Sheva au irosit cea mai mare sansa a lor la o minge in centrul careului pentru Sahar. Portarul stelist Nita a intervenit decisiv blocandu-l in extremis pe atacantul central al gruparii israelene.

Sahar cu egalarea

In cele din urma Beer Sheva a restabilit egalitatea prin acelasi Sahar dupa o faza fixa. Centrarea lunga in careul stelist a fost reluata pe spate de Miguel Vitor si Sahar a reluat decisiv din fata portii.

Dica a mutat la pauza cu Teixeira in locul lui Man si FCSB a incercat sa faca un presing sus pentru a opri din fasa atacurile oaspetilor. Chiar si asa prima sansa a reprizei secunde a apartinut lui Hapoel dupa un corner. Nita a blocat providential din picioarele lui Nwakaeme.

Ocazie monumentala ratata de Budescu din interiorul careului in minutul 52. Faza a pornit din propria jumatate cu Teixeira sprintand formidabil ca la prima tinerete pe stanga, portughezul a continuat cu Florinel Coman si de la acesta Budescu a ramas in pozitie de finalizare. Mijlocasul stelist si-a facut mingea in dreapta, insa sutul acestuia a fost scos de pe linia portii de un aparator advers. Stelistii au solicitat penalty pentru un presupus hent.

Hapoel a avut mai mare consistenta pe faza ofensiva ratand doua bune sanse de gol la lovitura de cap a lui Elhamed si la sutul lui Nwakaeme, doua faze tratate cu lejeritate de apararea stelista.

Dica a mutat in minutul 65 prin introducerea lui Tanase in locul lui Coman, dupa care cinci minute mai tarziu l-a inlocuit pe Alibec, extrem de slab si in acest meci, cu Gnohere, idolul tribunelor steliste dupa entuziasmul care a insotit intrarea francezului in joc.

Interventie formidabila a portarului Goresh care scoate cu o mana in minutul 77 devierea lui Larie cu capul in urma unui corner.

Ocazie monumentala ratata de Gnohere in minutul 90+3 dupa o recuperare in extremis a lui Teixeira la o pasa gresita de portarul Goresh. Francezul a ezitat incredibil de mult sa traga la poarta. In cele din urma mingea a fost blocata de un aparator advers si astfel partida s-a incheiat cu 1-1.

Un rezultat bun pentru FCSB care ajunge la 10 puncte in clasament, in timp ce Viktoria Plzen ajunge la 6 puncte dupa 4-1 cu Lugano acasa. Hapoel Beer Sheva acumuleaza patru puncte.

Caseta tehnica

FCSB: Niţă - Enache, Larie, Bălaşa, Junior Morais - Pintilii, Filip - Man (Teixeira '46), Budescu, Coman (Tănase '65) – Alibec (Gnohere '71). Antrenor: Nicolae Dică

Hapoel Beer Sheva: Goresh – Elo, Miguel Vitor (Ohana '70), Taha, El Hamed, Korhut – Radi, Cuenca (Melikson '76), Einbinder – Ben Sahar (Barda '82), Nwakaeme. Antrenor: Barak Bakhar.

Cartonaşe galbene: Man '45, Pintilii '83, Bălaşa '90  / Elo '6, Miguel Vitor '15, Nwakaeme '25, Radi '36 , Sahar '73

Meciul a fost arbitrat de turcul Halis Özkahya.



Calificare! FCSB in primavara europeana dupa 1-1 cu Beer Sheva