Europa League

FCSB invinge Lazio cu 1-0. Prima victorie impotriva unei echipe din Italia

Sursă foto: facebook.com/europaleague

Francezul Harlem Gnohere a marcat, joi seara, unicul gol al meciului castigat de FCSB impotriva lui Lazio Roma pe Arena Nationala in mansa tur a saisprezecimilor Europa League.

Un meci de mare lupta in care stelistii au aparat cu dintii in minutele de final avantajul fragil de pe tabela.

Putea fi la fel de bine 2-0 daca tinem cont de ocazia monumentala ratata de Budescu singur cu portarul, dar la fel de bine putea fi 1-1, FCSB avand mare sansa la mingea pe care Caceres n-a reusit sa o impinga in poarta la patrunderea lui Anderson.

Lazio a inceput meciul fara mai multi titulari, dar pe parcurs Simone Inzaghi a trimis in teren toata artileria grea: Immobile, Anderson si Lulic.

Impinsi de la spate de cei peste 33.000 de suporteri stelistii au rezistat eroic si au obtinut un succes istoric, prima victorie impotriva unei echipe din Italia dupa 13 incercari nereusite.

Filmul meciului

Partida a inceput abrupt si practic n-a existat perioada de tatonare pe care o cunoastem in fotbal. Dica a pregatit meciul foarte bine si l-a surprins pe Inzaghi cu un presing agresiv pe cei trei aparatori centrali de la Lazio.

Cu toate acestea prima ocazie a apartinut formatiei italiene cand Caicedo a scapat in pozitie de finalizare si Vlad l-a blocat cu piciorul.

O prima interventie care i-a dat moral tanarului portar stelist care se aratase ezitant la primele sale aparitii in poarta Stelei, cu Gaz Metan si CFR Cluj.

Minutul 30 a adus deschiderea scorului dupa o faza de contraatac jucata ca la carte de stelisti. Mingea a plecat din propria jumatate de la Pintilii, a continuat cu exteriorul lui Man pentru Budescu la care balonul a ajuns cu sansa, Nani ratand interventia, si in cele din urma Gnohere s-a vazut singur cu portarul albanez Strakosha pe care l-a invins cu un sut printre picioare.

Pana la pauza Lazio s-a dovedit echipa mai periculoasa si mai aproape de gol. Vlad a respins cu piciorul sutul lui Nani din unghi, iar in prelungirile primei parti Milinkovic-Savic a trimis cu capul in transversala dupa o centrare din corner.

In partea secunda ambele echipe au trecut pe langa gol. Primii au fost lazialii prin noul intrat Felipe Anderson, in minutul 61, care a trecut ca prin branza de apararea stelista ramanand singur cu Vlad. Executia finala l-a tradat pe brazilian si tribuna stelista rasufla usurata.

Sapte minute mai tarziu Budescu s-a aflat intr-o pozitie iminenta de gol, singur cu portarul dupa pasa lui Gnohere, dar si-a prelungit mingea si a iesit din cadrul portii. “Am vrut sa intru cu ea in poarta, am gresit acolo”, a explicat Budescu dupa meci.

Ocazie mare pentru Lazio in minutul 84 la o noua patrundere din partea lui Anderson care a trimis in fata portii. Caceres a intrat prin alunecare si tot el a blocat practic mingea in drumul spre poarta, dupa care Morais a pus un picior salvator.

Caseta tehnica

FCSB: Vlad - Benzar, Planic, Găman, Junior Morais - Pintilii (Teixeira '46), Nedelcu - Man, Budescu, Fl. Tănase (Coman '58) – Gnohere (Cr. Tănase '82). Antrenor: Nicolae Dică.

Lazio Roma: Strakosha - Bastos, Luis Felipe, Caceres - Basta, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku (Lulic '75) - Nani (Felipe Anderson '56), Caicedo (Immobile '56). Antrenor: Simone Inzaghi.

Cartonaşe galbene: Pintilii '26, Vlad '64, Găman '78 / Milinkovic-Savic '9, Caceres '45+1, Lukaku '45+3, Luis Felipe '52, Immobile '90+1

Meciul a fost arbitrat de germanul Deniz Aytekin.



FCSB invinge Lazio cu 1-0. Prima victorie impotriva unei echipe din Italia