Europa League

FCSB, infrangere cu Lugano si ratarea primului loc

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Dupa un inceput entuziasmant cu trei victorii la rand, FCSB a incheiat in genunchi faza grupelor Europa League, invinsa pe teren propriu de Lugano, cu 2-1. In urma acestui rezultat echipa bucuresteana a pierdut primul loc in fata celor de la Viktoria Plzen si va avea o misiune dificila la tragerea la sorti.

Primul sut pe poarta a echivalat cu deschiderea scorului, Daprela invingandu-l pe Vlad cu o minge trimisa in forta din afara careului. Balonul a muscat din gazon in fata portii si portarul stelist n-a avut nicio sansa.

Golofca a ratat cea mai mare ocazie pentru FCSB in minutul 19. Un sut din interiorul careului respins peste poarta de goalkeeper-ul advers, dar Tanase fusese lovit la cap intr-o prima faza pe patrundere de o intrare cu piciorul sus. Un penalty indiscutabil refuzat celor de la FCSB!

In minutul 32 cei de la Lugano si-au dublat avantajul prin sutul sanatos trimis de Vacsei din marginea careului. Din nou nicio sansa pentru tanarul Vlad.

Dica a mutat cu Gnohere in locul lui De Amorim inca dinaintea pauzei, iar francezul avea sa-si faca inca o data datoria marcand golul FCSB in minutul 60.

Echipa bucuresteana a avut la dispozitie jumatate de ora pentru a forta revenirea, insa n-a avut forta pentru a salva macar remiza si in final a pierdut prima pozitie in grupa in fata celor de la Viktoria Plzen, victoriosi in Israel cu Hapoel Beer-Sheva, cu 2-0.

FCSB a avut doua lovituri de la 11 metri neacordate, cate unul pentru fiecare repriza.

Caseta tehnica

FCSB: Vlad - Enache, Larie, Bălaşa, Morais – Ov. Popescu, Nedelcu – Golofca (Man '46), F. Tănase (Momcilovici '61), De Amorim (Gnohere '40) – F. Coman. Antrenor: Nicolae Dică.

Lugano: Da Costa - Yao (Bnou-Marzouk '87), Kovacic, Golemic, Daprelà - Milosavljevic, Piccinocchi (Sabbatini '41), Vecsei - Culina (Mihajlovic '74), Bottani, Mariani. Antrenor: Pierluigi Tami.

Cartonaşe galbene: Bălaşa '72, Nedelcu '72 / Kovacic '35, Da Costa '89.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Muntenegru, cu Nikola Dabanovic la centru.



FCSB, infrangere cu Lugano si ratarea primului loc