Europa League

FC Vaslui, in Cupa UEFA!

Echipa FC Vaslui s-a calificat, sambata seara, in turul doi preliminar al Cupei UEFA, dupa ce a invins pe teren propriu gruparea azera Neftchi Baku, scor 2-0, prin reusitele semnate in prima repriza de Burdujan si Temwanjera. Cu scorul general de 3-2, Vasluiul lui Viorel Hizo si Adrian Porumboiu a facut pasul din Intertoto spre UEFA, devenind a saptea echipa romaneasca participanta in editia din acest an a cupelor europene.
Disputata pe un teren greu in fata unei asistente reduse, mansa secunda a turului trei al Cupei UEFA-Intertoto dintre FC Vaslui si Neftchi Baku a inceput cu o mare ocazie in dreptul oaspetilor, Herasimiuk fiind aproape de a deschide scorul inca din primul minut. Kuciak a intervenit salvator intr-o situatie de unu la unu si astfel Vasluiul scapa cu fata curata dintr-o situatie limita.

Actiunea azerilor s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, vasluienii punand stapanire rapid pe joc, Temwanjera (min.8) si Burdujan (min.13) amenintand poarta lui Micovic.

Bulgarul Ghenchev, autorul golului de la Baku, si-a trecut la randul sau in cont o buna sansa de gol in minutul 15, cand a sutat in forta din afara careului, portarul advers respingand cu dificultate in lateral.

Emotiile vasluienilor s-au spulberat in minutul 30, cand Lucian Burdujan a sutat fara preluare cu stangul din interiorul careului pentru un 1-0 care califica gruparea moldava in Cupa UEFA.

Reprezentanta Romaniei in Intertoto a continuat sa forteze si dupa alte opt minute Temwanjera a punctat pentru un linistitor 2-0. Hugo Luz a centrat de pe partea stanga in bara, mingea a reveni in sase metri si varful de 26 de ani a reluat fara speranta pentru portarul advers.

Cu un joc apatic si fara a ameninta foarte serios buturile aparate de Kuciak, azerii de la Neftchi Baku nu au reusit sa reintre in cartile calificarii, jocul fiind controlat pana la final de vasluieni.

"Echipa a jucat atat cat a trebuit ca sa castige. Este o premiera pentru Vaslui ca la sase ani de la infiintare sa joace in cupele europene. Deocamdata ne gandim la meciul cu Steaua", a declarat antrenorul Viorel Hizo la microfonul TVR.

Pentru al doilea an la rand Romania trimite in Cupa UEFA o echipa din Intertoto, sezonul trecut performera competitiei de vara fiind Otelul Galati.

Tragerea la sorti a meciurilor din turul doi preliminar al Cupei UEFA va avea loc pe 1 august, echipa din Vaslui fiind distribuita in urna capilor de serie.

FC Vaslui: Kuciak - Buhus, Munteanu, Canu, Luz - Ghencev, Ljubinkovic (Jovanovic 64'), Aliuta (Gheorghiu 73'), N'Doye - Burdujan (Panait 90'), Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Neftchi Baku: Micovic - Melikov, Kruglov, Allahverdiev, Adamia - Dafchev, Sadigov, Abishov, Herasimiuk - Tagizade, Bairamov. Antrenor: Anatoli Demianenko.

Arbitru: Robert Schorgenhoger.

Onlinesport: Dumitru Stircu


FC Vaslui, in Cupa UEFA!