Europa League

Europa League, finala: FC Sevilla - Benfica Lisabona (LIVE, 21:45)

Totul despre finala din Liga Europa, intre Benfica si Sevilla, meci care este astazi live pe onlinesport.ro de la ora 21:45.

Finala Europa League este prima intre doua echipe din Spania si Portugalia in Europa League. Meciul are loc la Torino.

Meciul este live in modulul onlinesport.ro, astazi de la ora 21:45.

Cele doua formatii s-au mai intalnit o singura data in cupele europene, in turul preliminar al sezonului 1957/1958 al Cupei Campionilor, spaniolii calificandu-se mai departe, dupa o victorie cu 3-1 pe teren propriu si o remiza alba la Lisabona.

La pariuri este favorita Benfica, vedeti aici cotele si cititi despre blestemul Guttmann care planeaza asupra portughezilor din 1962.

Finala dintre FC Sevilla si Benfica reprezinta cea de-a treia intalnire in ultimul act al unei competitii europene intre doua formatii din Spania si Portugalia. In precedentele doua, reprezentanta Portugaliei, Benfica, s-a impus impotriva formatiilor FC Barcelona si Real Madrid, de fiecare data in Cupa Campionilor Europeni.

Infiintata la 14 octombrie 1905, FC Sevilla, echipa la care in prima parte a sezonului a evoluat si atacantul roman Raul Rusescu, care a marcat doua goluri in preliminariile Ligii Europa si unul in faza grupelor, a castigat de doua ori trofeul in anii 2006 si 2007.

FC Sevilla a ajuns in finala Ligii Europa, dupa ce a eliminat, incepand cu faza 16-imilor de finala, formatiile Maribor, Betis Sevilla, FC Porto si FC Valencia. In cele opt meciuri eliminatorii, FC Sevilla a castigat de patru ori, a remizat o data si a fost invinsa de trei ori, golaverajul fiind 13-10.

Benfica a ajuns in Liga Europa, dupa ce a inceput sezonul in Liga Campionilor, insa a terminat faza grupelor pe locul trei, astfel ca a continuat participarea in cupele europene in cea de-a doua competitie ca valoare. In cele opt meciuri eliminatorii din Liga Europa (cu PAOK Salonic, Tottenham Hotspur, AZ Alkmaar si Juventus Torino), Benfica a inregistrat sase victorii si doua remize, golaverajul fiind de 14 goluri marcate si doar patru primite.



Europa League, finala: FC Sevilla - Benfica Lisabona (LIVE, 21:45)