Europa League

Europa League: Baicu, golul serii. Dramatismul FCSB, depasit de un 8-1 in Rusia

Sursă foto: Foto: Universitatea Craiova

Seara de Europa League a prilejuit momente foarte interesante. Unul a fost in Romania, golul de generic al lui Baicu, dar si  un 8-1 in Rusia, un meci intors de gazde dupa ce pierdusera in tur cu 4-0!

Golul lui Baicu

Golul lui Baicu din meciul Craiovei cat Leipzig a facut cat 1.000. Din doua motive: a fost unul extrem de frumos, un sut cu stangul, lob peste portar, dintr-un unghi foarte dificil - acesta fiind, fara a fi subiectivi pentru ca suntem romani, cea mai frumoasa reusita a serii de joi din Europa League.

Apoi a fost momentul in care a venit golul: fanii Craiovei asteptau si meritau. Marcat chiar in fata freneticei Tribune Nord, golul superb al lui Baicu a descatusat energiile de pe Stadionul Ion Oblemenco. Dupa ce ratase cea mai mare ocazie a partidei in prima repriza, Baicu a tras tot meciul si, la doar 18 ani, a plesnit-o pana la urma cu un gol de zile mari.

Meci nebun in Rusia

FCSB ar fi putut sa primeasca fara probleme titlul de cel mai dramatic meci al serii, dupa golul tarziu incris de Gnohere, cel care a semnat calificarea si a anulat o eliminare ce parea iminenta din Europa League.

Insa, in Rusia a avut loc un meci mai mult decat rar. Zenit pierduse cu 4-0 in tur pe terenul lui Dinamo Minsk, in prima mansa. La St. Petersburg, gazdele au reusit sa termine primele 90 de minute cu 4-0 si sa trimita partida in prelungiri, dupa ce la 2-0 avusesera un jucator eliminat cu cartonas rosu!

In 10 oameni, Zenit nu doar ca a reusit sa mai inscrie de doua ori si sa ajunga in prelungiri, dar acolo a mai marcat de inca patru ori, castigand meciul cu 8-1!  Eroul lui Zenit a fost Artem Dzyuba, cel care la 2-0 a marcat de doua ori pentru a duce scorul la 4-0. DzyubaI avea sa marcheze si in prelungiri pentru la 6-1, cu o reusita din penalty. Fluviul de goluri al lui Zenit a fost marit in minutul 120 de Robert Mak, care a marcat la acel moment de doua ori!



Europa League: Baicu, golul serii. Dramatismul FCSB, depasit de un 8-1 in Rusia