Europa League

Eintracht Frankfurt castiga Europa League la 11 metri cu Rangers

Sursă foto: https://twitter.com/Eintracht/

Echipa germana Eintracht Frankfurt a cucerit trofeul Europa League in sezonul 2021/22 dupa o finala cu Rangers decisa la loteria loviturilor de departajare pe arena Sanchez Ramon Pizjuan din Sevilla.

O singura ratare a facut diferenta la loviturile de la 11 metri. Aron Ramsey, jucator introdus la Rangers cu trei minute inaintea finalului celor 120 programate a tras slab pe centrul portii si i-a permis portarului Kevin Trapp sa respinga cu piciorul.

Pentru Eintracht Frankfurt au transformat toti cei cinci executanti trimisi in teren de antrenorul Oliver Glasner. Este vorba de Christopher Lenz, Ajdin Hrustic, Daichi Kamada, Filip Kostic si Raphael Borre.

Golurile lui Rangers de la punctul cu var au fost aduse de James Tavernier, Steven Davis, Scott Arfield si Kemar Roofe.

La finalul celor 90 de minute scorul a fost egal, 1-1.

Rangers a deschis scorul prin Aribo, in minutul 57, profitand de o eroare a fundasului brazilian Tuta.

Atacantul lui Rangers a patruns pe zona centrala si l-a invins pe Trapp.

Un gol venit contrar cursului jocului, dupa ce Eintracht Frankfurt dominase autoritar jocul in prima repriza si inceput mai bine si partea secunda.

Echipa germana a egalat, in minutul 69, prin Borre. Acesta a reluat din alunecare in sase metri centrarea lui Kostic pentru 1-1.

S-a intrat in prelungiri unde ambele echipe au jucat pe modul prudent, Rangers fiind echipa care a riscat mai mult in minutele de final, in tentativa de a evita loviturile de departajare.

Intrarea lui Roofe si Ramsey a dinamizat jocul ofensiv al gruparii scotiene, trupa lui Giovanni van Bronckhorst ratand o uriasa ocazie, in minutul 118, la reluarea lui Ryan Kent.

Venit din spate la intalnirea cu balonul centrat de Roofe de la limita terenului, Kent a fost blocat formidabil de portarul Trapp.

Ocupanta locului 11 la finalului sezon din Bundesliga, Eintracht Frankfurt si-a asigurat prezenta in grupele UEFA Champions League sezonul urmator.

O competitie in care va evolua si Rangers, dar in preliminarii, dupa ce a incheiat pe doi sezonul din Scotia.

Eintracht Frankfurt isi trece in vitrina al doilea trofeu european, dupa Cupa UEFA castigata in 1980.Eintracht Frankfurt castiga Europa League la 11 metri cu Rangers