Europa League

Echipe cu greutate rateaza calificarea in grupele Europa League

Sursă foto: twitter.com/AFCAjax

Returul fazei playoff a adus si o serie de rezultate surprinzatoare prin numele formatiilor care au parasit competitia la portile grupelor.

Cea mai mare surpriza au furnizat-o cei de la Rosenborg care au eliminat-o pe Ajax Amsterdam, finalista editiei precedenta de Europa League, dupa 3-2 in returul de la Trondheim. In tur fusese 1-0 pentru echipa norvegiana.

Fenerbahce a devenit joi seara a doua echipa importanta din Turcia eliminata inaintea grupelor Europa League, dupa Galatasaray scoasa inca din turul 2 preliminar de Ostersunds. Surpriza a venit din partea macedonenilor de la Vardar Skopje care, dupa 2-0 pe teren propriu, au castigat si in returul de la Istanbul, scor 2-1.

Albanezii de la Skenderbeu s-au calificat in dauna multiplei campioane a Croatiei, Dinamo Zagreb, gratie golului marcat in deplasare (1-1 in tur). La retur a fost 0-0.

Serif Tiraspol revine in grupele Europa League la sapte ani distanta de la ultima prezenta, aceasta dupa ce a reusit eliminarea Legiei Varsovia. Si in aceasta dubla golul marcat in deplasare (1-1) a facut diferenta. In returul de la Tiraspol a fost 0-0.

Cu Andrei Ivan in teren din minutul 65, Krasnodar a ratat calificarea in grupe pe terenul Stelei Rosii Belgrad. Dupa 3-2 rusa in meciul tur de acasa, fosta campioana a Europei s-a impus cu 2-1 pe Maracana belgradeana. Ivan a obtinut lovitura de la 11 metri din care Gronqvist a redus din diferenta pentru Krasnodar cu zece minute inaintea finalului.



Echipe cu greutate rateaza calificarea in grupele Europa League