Europa League

Dinamo mai pastreaza sperante

Victoria eroica in inferioritate numerica de pe teren propriu cu Sturm Graz, pastreaza Dinamo in cartile calificarii in primavara Ligii Europa. Ros-albii au castigat joi seara, in Stefan cel Mare, cu 2-1 contra lui Sturm , in Liga Europa. Marius Niculae a fost eroul cainilor, marcand ambele goluri. Laurentiu Rus a fost personajul negativ, eliminat din prima repriza. Dinamo este singura echipa din Romania care mai are sanse matematice de calificare in primavara europeana.
Ramasa ultima echipa din Romania cu sanse teoretice de calificare in primavara Ligii Europa, Dinamo a inceput cum nu se poate mai prost partida cu Sturm Graz din Stefan cel Mare, arbitrul Paixao acordand penalty pentru oaspeti dupa un presupus hent comis de Laurentiu Rus in careu, dinamovistul vazand totodata si cartonasul galben.

Era doar minutul 2 al meciului si austriecii beneficiau de o sansa nesperata de a incepe meciul cu avantaj pe tabela, insa Dolha a anulat pe moment sperantele oaspetilor, parand sutul lui Muratovic de la punctul cu var. Euforica, dupa interventia eroica a lui Dolha, apararea dinamovista a gafat impardonabil dupa doar doua minute cand Sturm Graz a trecut la conducere pe tabela prin golul lui Sonnleitner.

Condusa atat de devreme, Dinamo a declansat ofensiva in cautarea golului egalizator. Elevii lui Talnar au luat cu asalt careul advers, Andrei si Adrian Cristea, Marius Niculae sau Torje provocand emotii in fata portii adverse, dar fara a ameninta concret cu suturi periculoase.

Dupa o ratare imensa a austriecilor in minutu 38, cand Schidenfield a trimis cu capul putin peste transversala, egalarea a venit din piciorul lui Marius Niculae la o faza in care Gratzei a respins in prima faza sutul lui Andrei Cristea, pentru ca mai apoi sa devieze in proprie poarta executia lui Niculae.

Insa fericirea cainilor rosii a tinut doar doua minute, zambetul dinamovistilor fiind sters de eliminarea lui Laurentiu Rus din minutul 42, dupa ce acesta a primit al doilea cartonas galben pentru un fault tare din spate.

Partea secunda a inceput cu o echipa a dinamovistilor mult mai motivata si mai determinata, avantul cainilor datorandu-se incercarii acestora de a compensa inferioritatea numerica. Niculae a avut o prima mare ocazie de gol la doua minute de la reluare, tot el reusind sa inscrie la 10 minute distanta, dupa o centrare superba a lui Bostina, ducand-o astfel pe Dinamo iar in avantaj.

Minutul 62 a adus replica austriecilor, intr-o faza in care Jantcher, proaspat intrat in teren, a sutat extrem de periculos in diagonala din coltul careului mic, insa Dolha a atins cu varful manusii mingea si a deviat-o suficient cat sa ocoleasca milimetric bara din dreapta.

Cu moralul crescut dupa cele doua reusite, Marius Niculae a fost aproape sa inscrie golul anului in minutul 72, sutul sau de la 40 de metri cazand pe plasa portii austriecilor, portarul Gratzei fiind surprins iesit mult dintre buturi.

Eforturile disperate ale austriecilor din finalul inatlnirii s-au lovit de o defensiva exacta a dinamovistilor, care au blocat pe rand actiunile de atac si suturile celor de la Sturm Graz pentru a pastra sanse de calificare in ultimul meci din grupa cu Panathinaikos.

Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo mai pastreaza sperante