Europa League

Dinamo, Craiova și Astra atacă Europa League

Trei echipe din România vor juca diseară în prima manșă din Turul 3 preliminar al Europa League. Vor debuta cu dreptul?

Dinamo – Athletic Bilbao

Dupa cinci ani de absenta Dinamo revine joi seara in cupele europene intr-o dubla de foc impotriva bascilor de la Athletic Bilbao.

Arena Nationala le trezeste oaspetilor amintiri nu tocmai placute dupa finala Europa League pierduta in fata conationalilor de la Atletico Madrid in 2012.

Ultima experienta a lui Dinamo in cupele europene a insemnat eliminarea in tururile preliminare de catre ucrainenii de la Metalist Harkov, meciul de la Bucuresti disputandu-se de asemenea pe cel mai mare stadion al tarii.

In pofida diferentei de valoare dintre cele doua echipe, in tabara dinamovista domneste un optimism moderat, antrenorul Cosmin Contra si managerul Adrian Mutu vorbind despre sansa “cainilor” la calificare.

Atmosfera creata de suporterii dinamovisti in meciul de joi seara ar putea fi un factor decisiv in obtinerea unui rezultat pozitiv in aceasta prima mansa. Pe ponturi-bune.ro gasesti cele mai bune ponturi la pariuri pentru meciurile de astăzi.

CS U Craiova – AC Milan

Craiova fotbalistica n-a mai evoluat in Europa fotbalistica de 17 ani, iar ultima oara FC Univeristatea Craiova reprezenta Romania in defuncta Cupa UEFA-Intertoto la un meci contra fomaritie cehe FC Synot.

Intre timp Craiova a trecut printr-un proces complicat de renastere, iar actuala echipa se doreste o varianta noua si ferita de toate “bolile” experimentate de FCU.

Meciul programat la Drobeta Turnu Severin se va disputa cu casa inchisa, ceea ce nici nu poate fi considerata vreo surpriza in conditiile adversarului intalnit.

AC Milan nu mai are nevoie de nicio prezentare. Echipa cu cele mai multe trofee Champions League dupa Real Madrid revine la randul ei in Europa dupa ani de zbatere in anonimat.

Ani care au culminat cu vanzarea echipei in primavar acestui an de catre Silvio Berlusconi catre un grup de investitii din China.

Milan a prins in extremis ultimul loc pentru Europa League prin jocul rezultatelor, iar aportul de capital al chinezilor s-a simtit imediat. Investitii de peste 200 milioane de euro in transferuri si o victorie cu 4-0 in ultimul amical dinaintea disputei cu Craiova.

Oltenii pot profita in meciul de la Severin de oboseala milanezilor care in ultimele saptamani s-au pregatit si au jucat in China, revenind in Europa in urma cu doar cateva zile.

Astra Giurgiu – FC Oleksandria

Dupa doua victorii si o remiza pentru Astra Giurgiu a venit luni seara si momentul primei infrangeri a sezonului, 1-3 in campionat cu Voluntari.

Un esec venit poate la timp pentru a strange randurile inaintea confruntarii europene cu ucrainenii de la Oleksandria, o formatie puternica dar in acelasi timp abordabila de catre giurgiuveni.

Cu un lot schimbat aproape in totalitate, Astra mizeaza pe fantezia lui Alexandru Ionita la constructie, noul Budescu de la Giurgiu, si pe experienta francezului Anthony Le Tallec in avanposturi.

Locul cinci la finalul sezonului precedent al campionatului Ucrainei, FC Oleksandria surprinde cu un lot format numai din jucatori locali cu exceptia fundasului azer Pavlo Pashayev.

Asadar, Astra are o paine buna de mancat in conditiile in care nu intalneste vreun Dynamo Kiev, Sahtior Donetk sau Dnepr, fortele vecinilor de la nord in acest moment.



Dinamo, Craiova și Astra atacă Europa League