Europa League

Dinamo a ratat primavara europeana

Dinamo si-a luat adio de la Europa League, dupa ce a fost invinsa categoric de Panathinaikos Atena, grecii castigand cu 3-0, dupa ce la pauza scorul era egal 0-0. Dinamo a jucat bine mare parte din meci, avand si doua bare prin N'Doye si Tamas, insa a clacat pe final
Pe un gazon potrivit mai mult in statiunile de tratament cu bai de namol, Dinamo si-a jucat ultima sansa de a ramane in cupele europene in deplasarea din Atena, pe terenul celor de la Panathinaikos, unde cainii lui Talnar trebuiau sa obtina o victorie cu orice scor in afara de 1-0.

Cu acest tel au pornit dinamovistii in meci, Andrei Cristea inregistrand prima ocazie de gol la nici 20 de secunde de la fluierul de start. Terenul dificil, acoperit de portiuni mari de balti sau noroi, a pus probleme grele tehnicilor fotbalisti ai lui Dinamo, in timp ce grecii, obisnuiti cu gazonul lor, s-au miscat mai bine si s-au instalat treptat la carma jocului.

Moti s-a dovedit un adevarat stalp al apararii dinamoviste, fundasul intervenind, mai ales in prima repriza, de foarte multe ori decisiv in fata atacurilor periculoase ale gazdelor. La interventiile salvatoare ale lui Moti s-au adaugat si intrarile hotarate ale lui Dolha, care a reusit pana la pauza sa tina poarta inchisa.

La cealalta poarta Tzorvas a avut emotii la suturile de la distanta ale lui Tamas, sau la actiunile lui Marius Niculae, insa cea mai mare ocazie a dinamovistilor a venit in minutul 36, cand lovitura de cap a lui N'Doye din fata portii a intalnit transversala.

Pentru a dinamiza atacurile cainilor, Talnar l-a trimis in teren la pauza pe Adrian Cristea in locul inexistentului Alexe. Jocul alb-rosilor a prins mai mult suflet, actiunile ofensive fiind mai hotarate si mai periculoase, dar lovitura de teatru a venit la aproape 10 minute de la reluare, cand Dolha a scapat incredibil mingea din maini in careul mic, jenat fiind de Cisse, iar Rukavina a profitat de imensa eroare si a trimis fara probleme in plasa, ucigand sperantele de calificare ale lui Dinamo.

Cainii si-au revenit greu din socul primirii golului si dupa o perioada de dominare totala a grecilor, minutul 60 a adus o noua bara in contul cainilor, Gabi Tamas luand la tinta transversala cu un sut fenomenal din marginea careului. Au urmat cateva ocazii mari ratate de Adrian Cristea, pentru ca in minutul 75 Claudiu Niculescu, intrat si el dupa pauza, sa rateze incredibil singur cu Tzorvas.

Dupa cinci minute, soarta meciului si a calificarii a fost decisa de o faza de mare clasa a grecilor. Leto a driblat in viteza trei dinamovisti, a pasat superb de pe stanga la Cisse, care nemarcat in fata portii a deviat perfect la coltul lung, fara sanse pentru ghinionistul Dolha.

Cu cinci minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Claudiu Niculescu a ratat din nou incredibil, dupa o pasa de exceptie cu calcaiul de la Tamas, sutul atacantului fiind scos de Vyntra de pe linia portii. La faza imediat urmatoare, un contraatac ucigator din trei pase al grecilor a adus al treilea gol in poarta lui Dolha si al doilea pentru Cisse.

Comentariul LIVE al meciului

Panathinaikos Atena: 30. Tzorvas - 24. Vintra, 18. Bjarsmyr, 8. Kante, 31. Spiropoulos - 15. Gilberto Silva, 23. Simao - 7. Ninis (11. Leto '69), 26. Karagounis (29. Katsouranis '56), 5. Rukavina (14. Salpingidis '82) - 9. Cisse. Antrenor: Nikolaos Nioplias.

Dinamo Bucuresti: 12. Dolha - 14. Molinero, 4. Moti, 30 Tamas, 2. Diabate - 22. Torje (7. Zicu '60), 29. N'Doye, 5. Kone, 31. Alexe (20. Ad. Cristea '46) - 9. Niculae, 17. An. Cristea (99. C. Niculescu '67). Antrenor: Cornel Talnar.

Cartonase galbene: N'Doye '21, Tamas '50, Ad. Cristea '56.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo a ratat primavara europeana