Europa League

Cum stam la coeficientul UEFA dupa primele doua tururi preliminare

Au plecat la drum patru si au mai ramas in competitie trei, cu mentiunea ca U Craiova va intra direct in turul 3 preliminar din Europa League. Vedeti mai jos cate puncte au adus reprezentantele Romaniei pana acum la zestrea coeficientului UEFA.

Viitorul a fost prima intrat in competitie si este prima eliminata din Europa. Formatia lui Gheorghe Hagi a debutat in chiar primul tur preliminar din Europa League si a eliminat-o pe Racing Union din Luxemburg, dupa 2-0 in deplasare si 0-0 acasa.

In turul doi preliminar, Viitorul a dat de o nuca tare si s-a vazut eliminata de echipa olandeza Vitesse Arnhem, dupa 2-2 acasa si 1-3 in deplasare. O dubla mansa in care Viitorul a avut sansa ei si, cu mai multa experienta, ar fi putut obtine mai mult.

2 puncte a adus Viitorul din cele patru meciuri disputate.

CFR Cluj s-a vazut eliminata inca din turul 2 preliminar al Champions League de o echipa Malmo care era de scos din competitie. In plus, campioana Romaniei a ratat un culoar extrem de favorabil, dupa ce Videoton a eliminat pe Ludogoret.

0.5 puncte a adus CFR Cluj, echipa care continua in turul 3 preliminar din Europa League.

FCSB ramane varful de lance al reprezentarii romanesti in cupele europene. Echipa lui Nicolae Dica si-a respectat statutul de favorita contra lui Rudar Velenje si s-a calificat cu dubla victorie: 2-0 in deplasare si 4-0 pe teren propriu.

2 puncte a adus FCSB.

Asadar 4.5 puncte in dreptul Romaniei pana in faza turului 3 preliminar, unde avem trei echipe in Europa League, ceea ce inseamna ca la aceasta ora avem un coeficient de 1.125 care ne plaseaza pe locul 29 al sezonului actual la egalitate cu Georgia si Insulele Feroe.

Serbia conduce in clasamentul provizoriu, cu 2.750 puncte coeficient, toate cele patru echipe intrate in competitie continuand intrecerea. Urmeaza surprinzator Kazahstan, cu 2.500 puncte.

Nota: in preliminarii se acorda un punct pentru victorie si 0.5 puncte pentru egal. Totalul se imparte apoi la numarul de participante (in cazul nostru patru) pentru a determina coeficientul de tara.



Cum stam la coeficientul UEFA dupa primele doua tururi preliminare