Europa League

Craiova rapusa pe teren propriu de AEK Atena

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Universitatea Craiova a cedat, joi seara, pe teren propriu, cu 2-0, in prima partida a dublei cu AEK Atena din turul 3 preliminar al Europa League.

Asa am trait Craiova - AEK Atena

Dupa o prima repriza fara goluri, echipa elena a lovit de doua ori in partea secunda, profitand de erorile aparute in jocul Craiovei.

Mantalos a deschis scorul in minutul 60 dupa o minge pierduta de olteni la centrul terenului. Briceag s-a repliat cu intarziere si capitanul celor de la AEK Atena a inscris cu capul singur cu portarul Pigliacelli.

In minutul 71 Craiova ar fi primit, fara doar si poate, lovitura de la 11 metri, daca Roman nu s-ar fi aflat intr-o pozitie afara din joc.

Fortes a ratat in minutul 83 o buna ocazie de egalare, cu un sut din unghi care l-a intins serios pe portarul Barkas.

Dupa doar doua minute AEK Atena isi dubla avantajul prin Livaja la capatul unui contraatac care a facut sah mat apararea Craiovei.

Acelasi Fortes avea sa rateze in prelungiri cea mai mare ocazie a juvetilor cu o lovitura de cap din sase metri care nu a prins cadrul portii.

Pentru Craiova la acest scor returul de la Atena va fi unul dificil, daca nu chiar imposibil.

Partea pozitiva in acest context este si ca meciul retur se va disputa de asemenea cu portile inchise.

Dupa doua victorii si doua egaluri, pentru Craiova aceasta este prima infrangere in actuala editie a Europa League.

Caseta tehnica

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Briceag, Acka, Kelic, Bancu  - Ivanov (Qaka ’66), Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ (Ioniţă ’73), M. Roman (Fortes ’73), Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură;

AEK Atena: Barkas - Paulinho, Vranjes, Svarnas, Hult – Simao (Krsticic ’82), A. Simoes – Verde (Oliveira ’65), F. Gerlades, Mantalos – Klonaridis (Livaja ’39). Antrenor: Miguel Cardoso;

Cartonaşe galbene: Vătăjelu ’81 / Mantalos ‘90+3;

Arbitru: Dennis Johan Higler (Olanda).



Craiova rapusa pe teren propriu de AEK Atena