Europa League

CFR Cluj se califica in playoff-ul Europa League

Sursă foto: twitter.com/dif_fotboll

Campioana Romaniei a invins-o in deplasare pe Djurgardens IF din Suedia, cu 1-0, intr-un meci disputat joi seara in turul 3 preliminar al Europa League.

Unicul gol al meciului a fost marcat de fundasul central Vinicius cu o lovitura de cap in minutul 55.

Deac a centrat dintr-o lovitura libera in interiorul careului si Vinicius a reluat puternic in poarta pentru 1-0 si totodata golul care o duce pe CFR Cluj in playoff la portile grupelor.

CFR Cluj o va intalni in runda urmatoare, acasa in Gruia, pe KuPs Kuopio din Finlanda, echipa care e eliminat-o pe Suduva din Lituania, cu 2-0.

Prima repriza a meciului de la Stockholm a fost una cu un ritm alert, dar cu putine actiuni de poarta.

Asa am trait Djurgardens - CFR Cluj

Djokovic a semnat cea mai importanta ocazie a CFR-ului in minutul 30 cu o lovitura de cap care a trecut putin alaturi.

Mai aproape de gol au gost gazdele prin sutul lui Käck din interiorul careului. Balgradean s-a opus golului cu o parada spectaculoasa.

CFR Cluj a inceput agresiv partea secunda si a presat in cautarea golului pana cand acesta a venit la zece minute dupa reluare.

O lovitura libera obtinuta de Rondon a fost transformata in gol de Vinicius dintr-o centrare a lui Deac.

Trasee de manual pentru experimentata echipa pregatita de Dan Petrescu.

Rondon putea inchide socotelile cu Djurgardens in minutul 75, cand sutul atacantului venezuelean a lovit transversala. O executie in forta din marginea careului.

Sase minute mai tarziu Balgradean si-a pastrat echipa in avantaj cu o interventie de zile mari la sutul deviat al lui Karlstrom din afara careului.

In minutele aditionale cei de la Djurgardens au luat cu asalt careul CFR-ului, insa apararea coordonata exemplar de Burca si Vinicius a sapat adevarate transee in fata atacantilor adversi.

Balgradean n-a mai avut emotii si ultimul fluier i-a gasit pe campionii Romaniei in culmea fericirii pentru o calificare meritata in playoff-ul Europa League.

CFR Cluj va porni ca mare favorita la calificarea in grupe contra celor de la KuPs joia viitoare live text pe onlinesport.ro

Dan Petrescu i-a utilizat la acest meci pe urmatorii jucatori:

Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu - Deac, Păun (Pereira '90), Djokovic - Rondon (Hoban '90+3), Omrani (Debeljuh '86).



CFR Cluj se califica in playoff-ul Europa League