Europa League

CFR Cluj întoarce spectaculos rezultatul și o învinge pe Lazio

Sursă foto: https://www.facebook.com/cfr1907

Debut senzațional pentru CFR în grupele Europa League, cu victorie de 2-1, la Cluj,  impotriva lui Lazio Roma, principala favorita a grupei.

CFR Cluj nu a inceput prea bine meciul din Gruia si a parut o echipa rupta in doua fara vreun orizont major de asteptare.

Arlauksis a avut o prima parada decisiva in minutul 11 la lovitura de cap a sarbului Milinkovic-Savic, un jucator aflat si pe lista de transferuri a puternicei Manchester United.

Lazio avea sa deschida scorul in minutul 25 prin Bastos dupa o faza de la coltul terenului. Lovitura batuta scurt pentru un om venit in sustinere si apoi centrare in sase metri pentru reluarea cu genunchiul al unui Bastos aparut acolo fara om in marcaj.

Sansa mare pentru CFR cinci minute mai tarziu dupa cursa lui Lazzari care, aproape singur cu portarul, a trimis mult peste poarta.

Cu cinci minute inaintea pauzei lovitura de la 11 metri obtinuta de Djokovic la un duel cu Leiva.

Deac a transformat cu un sut sigur si CFR Cluj intra la cabine cu 1-1 dupa o prima repriza modesta.

Uraganul Dan Petrescu a schimbat fata echipei sale in cele 15 minute de odihna si CFR a jucat alt fotbal in partea secunda.

Intrarea lui Omrani din minutul 46 a schimbat complet fata jocului pentru CFR Cluj in faza de atac.

Francezul a avut nu mai putin de trei mari ocazii inainte de a reusi golul victoriei in minutul 76, dupa ce tot el trimisese in prima faza in bara transversala.

Lazio a ratat o mare ocazie la 1-1 prin Jony, jucator care l-a scuturat serios pe Arlauksis cu un sut in forta.

In finalul meciului CFR Cluj a tinut mingea departe de propria poarta si Deac a trecut aproape de golul trei in minutul 88.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Burcă, Cestor, Boli, Camora - Bordeianu, Djokovic, Păun (Culio ’84) – Deac (Golofca ’90), Traore (Omrani ’46). Antrenor: Dan Petrescu.

Lazio Roma: Strakosha - Vavro, Acerbi, Bastos (Adekanye ’80) - Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Berisha (Cataldi ’67), Jony (Lulic ’80) - Correa, Caicedo. Antrenor: Simeone Inzaghi.

Cartonaşe galbene: Arlauskis ’85, Cestor ‘90+2 / Leiva ’40, Cataldi ’69, Milinkovic-Savic ‘83.

Meciul a fost arbitrat de polonezul Daniel Stefanski.



CFR Cluj întoarce spectaculos rezultatul și o învinge pe Lazio