Europa League

CFR Cluj - Dudelange, un meci pentru onoarea fotbalului romanesc

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

Putini si-ar fi imaginat ca intr-o zi campioana Romaniei, indiferent cum s-ar numi aceasta, ar putea sa piarda un meci cu orice echipa din Luxemburg.

Minunea s-a intamplat si in istorie a intrat CFR Cluj dupa infrangerea suferita in mansa tur a dublei cu Dudelange, scor 0-2.

CFR Cluj este obligata la returul programat joi seara in Gruia (20:00) sa marcheze cu trei goluri mai mult decat adversarul pentru a spala rusinea din tur si a merge in grupele Europa League.

Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru CFR Cluj - Dudelange

O istorie europeana inceputa glorios in 2005 cu parcursul senzational pana in finala defunctei UEFA Intertoto.

Pe CFR Cluj o obliga istoria sa treaca de Dudelange, o obliga cele trei prezente in grupele Champions League si victoriile obtinute cu AS Roma si Manchester United chiar pe terenul acestor formatii de prim plan in fotbalul european.

Istoria celor de la CFR Cluj in Europa League este una mai degraba cenusie. O singura data echipa din Gruia a jucat in grupele acestei competitii, in 2009/2010, cand a incheiat pe ultimul loc cu o victorie si cinci infrangeri. In sezonul 2012/2013 CFR ajungea in 16-imi dupa ce terminase pe trei in grupa de Champions League, iar in 2014/2015 se pierdea in calificari eliminata de Dinamo Minsk.

Miza calificarii in grupe este si una financiara deloc de neglijat. UEFA premiaza echipele calificate cu o prima de 2.92 milioane de euro, ceea ce pentru fotbalul romanesc echivaleaza cu asigurarea bugetului pentru intreg sezonul competitional.

Dudelange a venit in Romania fara cinci jucatori importanti: Agovic (bolnav), Kruska (suspendat), de Sousa, Joubert, Kenia (accidentati).

Meciul din Gruia va fi arbitrat de o brigada din Italia, cu Davide Massa la centru, asistat la linii de Filippo Meli si Fabiani Preti.



CFR Cluj - Dudelange, un meci pentru onoarea fotbalului romanesc